Tuulilasi

Eurooppalaiset liian vaativia – Hyundai lykkää premium-brändinsä lanseerausta


Hyundai lykkää Genesis-brändin lanseerausta Euroopassa vuosikymmenen loppuun, jolloin heillä on tarjota tarpeeksi erilaisia voimalinjavaihtoehtoja.
Teksti Max Lange
Kuvat Hyundai Global

Hyundain Euroopan toimintojen johtajan Thomas Schmidin mukaan premium-brändin lanseeraaminen Eurooppaan on ylipäätänsä haastavaa. Jos tarjolla ei ole tarvittavia moottorivaihtoehtoja ja automalleja, haaste tulisi olemaan vieläkin suurempi.

Schmidin mukaan Genesis ei saavu Euroopan mantereelle ennen vuotta 2019, vaikka brändin laajamittainen lanseeraus tapahtui muilla markkinoilla jo tänä vuonna. Alkuvaiheessa Genesiksen tärkeimmät markkinat sijaitsevat Pohjois-Amerikassa, Kiinassa, Lähi-idässä ja Etelä-Koreassa.

Genesiksen Euroopan-valloitus tapahtuisi alkuvaiheessa viidellä eri mallilla, joista ainakin osa on katumaastureita, kertoo Automotive News Europe. Genesis on myös vahvistanut merkillä tulee olemaan tarjolla myös pistokehybridi- ja täyssähköautoversiot.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 10.6.2016