Tuulilasi

Eurooppalaiset lainsäätäjät nopeuttaneet päästömittauksien tiukennusta – syynä VW:n toilailut


Eurooppalaiset poliitikot ovat äänestäneet Brysselissä, että aiempaa tiukemmat Euroopanlaajuiset päätömittaukset halutaan ottaa nopeammin käyttöön.
Teksti Max Lange
Kuvat Sébastien Bertrand

Brysselissä tapahtunut äänestys tapahtui pian VW:n päästöskandaalin tultua julkisuuteen. EU:n tasolla toiveissa on, että tiukemmat päästömittaukset tulevat voimaan jo vuonna 2017, kertoo Automotive News Europe.

Mittaukset olisivat sellaisia, että ne olisivat verrannollisia oikeiden arkiliikennepäästöjen kanssa. Etenkin pienen rasituksen laboratoriomittauksia halutaan vähentää, koska nämä antavat kaikista vähiten todellisuutta kuvaavia tuloksia.

Tiukempia määstömittauksia vaativia lakeja on toistaiseksi väännetty kommissiossa vain suljettujen ovien takana. Saksalaisten myös tiedetään lobanneen lievennytyksiä mittauksiin. Nyt keskustelu halutaan tuoda isoon kuvaan Euroopan parlamentin, jäsenmaiden ja Euroopan komission välille.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 23.9.2015