Tuulilasi

Euroopan Komissio vie jäsenmaitaan oikeuteen ilmanlaadun vuoksi

Euroopan Komissio vie jäsenmaitaan oikeuteen ilmanlaadun vuoksi
Euroopan Komissio on viemässä oikeuteen kaikkiaan kuusi jäsenmaataan heikon ilmanlaadun vuoksi. Kyse on liiallisista hiilidioksidipäästöistä sekä leväperäisestä suhtautumisesta niiden vähentämiseksi.
Julkaistu: 19.5.2018

Komissio on kyllästynyt tiettyjen maiden piittaamattomuuteen ilmanlaatustandardien suhteen. Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Unkari, Italia ja Romania joutuvat EU:n tuomioistuimeen selittämään, miksi ne eivät ole pystyneet valvomaan paremmin EU:n ilmanlaatustandardeja. Komission mielestä valtiot ovat olleet retuperäisiä hiilidioksidipäästöjen alentamisessa, eivätkä ole tehneet tarvittavia toimia asian parantamiseksi. Maat voivat joutua maksamaan raskaatkin sakot.

Syytteessä olevista maista kaikkein korkeimmat hiilidioksidipitoisuudet mitattiin Iso-Britannian Lontoossa. Autot ja liikenne ovat suurimpia yksittäisiä saastuttajia.

Tammikuussa pidetyssä kokouksessa EU vaati jäsenmaitaan keksimään keinot ilmanlaadun parantamiseksi, mutta Komission mukaan ne eivät ole keksineet tai halunneet keksiä luotettavia ja tehokkaita ratkaisuja.

Näiden kuuden maan lisäksi vireillä on myös tutkinta Itävallan, Belgian, Tshekin, Tanskan, Espanjan, Luxemburgin, Puolan ja Portugalin suhteen.

Kommentoi »