Tuulilasi

Euroopan autonvalmistajat lupaavat päästövähennyksiä


Euroopan autonvalmistajat lupaavat pystyvänsä vähentämään päästöjä 20 % vuoteen 2030 mennessä. Asia on kutienkin kiinni myös siitä, kuinka kuluttajat innostuvat sähköautoista.
Kuvat All Over Press

Asian otti esille Daimlerin pääjohtaja Dieter Zetsche, joka on myös eurooppalaisten autonvalmistajien liiton ACEA:n puheenjohtaja.

Vuoteen 2021 mennessä päästöt putoaisivat keskimäärin 95 grammaan kilometriä kohden, vuonna 2030 oltaisiin jo lukemassa 76 grammaa / kilometri.

”Tämä on iso pudotus. Mutta vielä nyt sähköautojen myynti on hyvin vähäistä, eikä kyse ole tarjonnasta, valinnanvaraa kyllä on”, Zetsche sanoo.

ACEA haluaa, että latauspisteiden lisääntymiseen panostettaisiin voimakkaasti koko maanosassa, että sähköautoista tulisi entistä kiinnostavampia.

Vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla sähköautojen osuus Euroopan uusien autojen myynnistä oli vain 1,2 %. Zetsche ei halunnut kommentoida, kuinka suuri prosentin tulisi olla, että luvattuun 76 gramman päästötavoitteeseen päästäisiin. Hän uskoo, että myös dieseleillä on edelleen oma roolinsa päästöjen vähentämisessä.

Julkaistu: 14.9.2017