Tuulilasi

EU:lla hurjat päästövähennystavoitteet: sähköautojen ja latausasemien lisäännyttävä 15-kertaisesti kymmenessä vuodessa

EU:lla hurjat päästövähennystavoitteet: sähköautojen ja latausasemien lisäännyttävä 15-kertaisesti kymmenessä vuodessa
Uutistoimisto Reutersin näkemien dokumenttien mukaan Euroopan Unioni haluaa, että sen teillä huristelee kymmenen vuoden päästä 30 miljoonaa nollapäästöistä autoa.
Julkaistu: 22.12.2020
EU ottaa käyttöön kovat tavoitteet päästöjen vähentämiseksi. Niitä aiotaan puristaa niin raskaan liikenteen kuin henkilöliikenteenkin autoista.
”EU:n tähtäin on, että vuonna 2050 liikenne on ilmastoneutraalia. Sitä ei voida saavuttaa ilman kunnianhimoisia tavoitteita, siksi EU-alueella on oltava ainakin 30 miljoonaa nollapäästöistä autoa vuonna 2030”, dokumentissa kerrotaan.
Ilmastoneutraalius tarkoittaa sitä, että päästöt eivät enää kasva.
Tavoite on erittäin kova siihen nähden, että tällä hetkellä Euroopassa on yhteensä 1,8 miljoonaa täyssähköautoa ja lataushybridiä. Toki vähäpäästöisten autojen myynti on kasvanut kovaa vauhtia ja esimerkiksi Ranska ja Skotlanti ovat jo asettaneet päivämäärän, jolloin ne tulevat kieltämään uusien polttomoottoriautojen myynnin.
EU:n dokumentissa on kirjattuna tavoitteeksi myös kolme miljoonaa sähköautojen julkista latauspistettä ja 1000 vetyautojen tankkausasemaa vuoteen 2030 mennessä. Tällä hetkellä julkisia latauspisteitä on 200 000.
Komissiosta ei haluttu kommentoida dokumenttia Reutersille.
6 kommenttia