Etelä-Ranskassa vuosia asunut Johanna Oras: "Nizzan tapahtumat järkyttivät"
Kulttuuri
Etelä-Ranskassa vuosia asunut Johanna Oras: "Nizzan tapahtumat järkyttivät"
Johanna Oraksen Olivia-tytär haaveilee taideopinnoista vanhoilla kotikulmilla Etelä-Ranskassa.

Johanna Oras asui perheensä kanssa vuosia Etelä-Ranskassa. Heinäkuussa tapahtunut terroriteko Nizzassa tuntuikin taiteilijasta erityisen järkyttävältä.

- Aina tuollaiset iskut tuntuvat kamalalta, mutta nyt isku tapahtui meille läheisellä kadulla. Nizza on ollut meille Ranskassa toinen kotikaupunki ja tuo katu oli meille läheinen, Johanna kertoi Todella upeeta -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Johanna ja Olivia-tytär seurasivat tapahtumien etenemistä mökillä Suomessa. 

- Minullakin on siellä paljon läheisiä ihmisiä. Myöhemmin yöllä alkoi tulla Facebookin kautta viestejä, että kaikki ovat onneksi turvassa, Olivia sanoo.

- Yhdet ystävämme seurasivat tapahtumia parvekkeelta. Monella muulla oli läheltä piti -tilanne, he olivat juuri lähteneet tai lähtemässä pois kadulta, Johanna jatkaa.

Tapahtuneesta huolimatta lukion viimeistä luokkaa käyvä Olivia haaveilee opinnoista vanhoilla kotikulmilla Etelä-Ranskassa. Taide kiinnostaa nuorta naista, mutta taidemaalaria hänestä ei tule.

- Olen sanonut Olivialle, että valitse joku mielenkiintoinen maa, niin muutan kampuksen viereen asumaan. Voisin kuvitella työskenteleväni vielä ulkomailla, Johanna nauroi.

1 kommentti