Tuulilasi

Esittelyssä Mersun S-Class Coupé – penkit pehmeää vasikannahkaa ja sisäkatto käsinkudottua silkkiäEsittelyssä Mersun S-Class Coupé – penkit pehmeää vasikannahkaa ja sisäkatto käsinkudottua silkkiä

Detroitin autonäyttelyssä esillä olevalla Concept S-Class Coupé -mallillaan Mercedes-Benz rakentaa omien sanojensa mukaan "sillan modernin edistyksellisyyden sekä avantgarde-henkisen perinteisen kauneusihanteen välille".
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Mercedes-Benz

Ison coupé-mallin mitat ovat (pituus/leveys/korkeus) 5050, 1958 ja 1409 milliä. Akseliväli on 2945 milliä ja rengaskoko edessä 265/35 R 21 ja takana 295/35 R 21.

Concept S-Class Coupén etu- ja takavalot on toteutettu led-teknologialla ja kolmiulotteinen, timantinhohtoinen etusäleikkö viimeistelee mallin ulkonäön.

Kojelaudassa erottuvat valkea mittaristo sekä neljä tuuletinaukkoa, joiden värityksessä yhdistyvät keraamista pintaa jäljittelevä valkoinen alumiini sekä harjattu ja kiillotettu alumiinipinta. Aikaisempaa vähemmän tilaa vievä etuturvatyyny on tehnyt mahdolliseksi muotoilla kojelaudan alaosa uudelleen, kun taas yläosan aaltomainen liike vaikuttaa jatkuvan keskeytyksettä kohti ovipaneeleita.

Kojelaudan monitoiminäytön halkaisija on sama 12 tuumaa kuin S-sarjan autoissa, mutta se on aikaisempaa ohuempi. Keskikonsolista löytyy myös kosketusnäyttö, jonka avulla näkyviin saa neljä maailmankelloa kuljettajan valinnan mukaan. Keskikonsolin monitoimikytkin puolestaan hohtaa kuin musta timantti. Kytkimen pintamateriaali on naarmunkestävää, ja se on saatu aikaan kiinnittämällä materiaali kemiallisesti kytkimen kromipintaan noin 1000 asteen lämpötilassa.

Kojelauta ja istuimet on päällystetty pehmeällä vasikannahalla. Sisäkatto on puolestaan päällystetty käsinkudotulla silkillä.

Concept S-Class Coupé täyttää teknisesti vaativimmatkin tarpeet. Auton tilavuudeltaan 4663- kuutiosenttinen V8-kaksoisturbomoottori tuottaa 335 kW (455 hv) ja 700 Nm huippuväännön. Konseptin varusteisiin kuuluu Mercedesin Intelligent Drive -teknologia, joka tuottaa 6DVision-näkymän 50–500 metrin säteellä auton ympäristöstä. Varusteluun kuuluu myös Magic Body Control -alusta stereokameroihin perustuvalla Road Surface Scan -toiminnolla. Infotainment-järjestelmän Gracenote-musiikkipalvelu tekee mahdolliseksi minkä tahansa musiikin kuuntelun autossa, sillä pilvipalvelussa on tarjolla peräti 18 miljoonan raidan musiikkikirjasto. Navigointijärjestelmän perustana on puolestaan Garminin NaviCore -palvelu.

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 17.1.2014