Tuulilasi

Esittelyssä kokonaan uudistettu Mazda6Esittelyssä kokonaan uudistettu Mazda6

Kokonaan uusiksi suunniteltu ja entistä hienostuneempi Mazda6 sedan saa maailman ensiesittelynsä tämän kuun lopussa Los Angelesin autonäyttelyssä.
Kuvat Mazda

Mazdan ihmiskeskeiseen suunnittelufilosofiaan pohjautuva uusi lippulaivamalli pitää sisällään uutta moottoriteknologiaa ja on muotoilultaan aiempaa tyylikkäämpi.

Uuden Mazda6:n moottorivalikoimaan kuuluu 2,5-litrainen ja nelisylinterinen SKYACTIV-suoraruiskutusbensiinimoottori, johon integroitu sylinterien lepuutustoiminto keskeyttää kahden sylinterin toiminnan saumattomasti moottorin kuormituksen ollessa pieni. Tämä ominaisuus vähentää polttoaineenkulutusta entisestään suorituskyvystä tinkimättä.

Mazdan muotoilijat ovat kohentaneet Mazda6:n sisätilojen laatuvaikutelmaa ja ulkomuotoilun tyyliä entisestään. Palkittu KODO-muotoilu sisältää nyt aiempaa kypsemmän ja kehittyneemmän vaikutelman. Korkeimman tason varustepaketti pitää sisällään eksklusiivisia verhoilumateriaaleja, kuten perinteisissä japanilaisissa soittimissa ja kalusteissa käytettyä sen-puuta. Uutuusmallin muotoilu on kauttaaltaan aikaisempaa tyylikkäämpi ja arvokkaampi.

Saatavissa on nyt entistäkin kattavampi valikoima i-ACTIVSENSE-turvallisuusteknologiaa, joka auttaa kuljettajaa havaitsemaan potentiaaliset vaaratekijät ja vähentää siten vaurioiden ja vammojen riskiä. Adaptiivinen Mazda Radar Cruise Control (MRCC) ‑vakionopeudensäädin voi nyt pysäyttää auton kokonaan ja lähteä sitten uudelleen liikkeelle edellä ajavan auton pysähtyessä ja lähtiessä taas liikkeelle. Uudessa Mazda6:ssa on myös Mazdan uusin 360° View Monitor ‑kamerajärjestelmä.

Mazdan näyttelyosaston vetonauloja Los Angelesissa ovat myös Tokion autonäyttelyssä vastikään julkistettu neliovinen Mazda VISION COUPE ‑muotoilukonsepti, Mazda RT24-P ‑prototyyppikilpa-auto sekä kilpa- ja tuotanto-auton risteytys Mazda MX-5 ”Halfie”.

Mazdan näyttelytarjonta Los Angelesin autonäyttelyssä:

Myyntiin tulossa olevat mallit

Uusi Mazda6 sedan (maailman ensiesittely)

Päivitetty Mazda CX-5 (Pohjois-Amerikan ensiesittely)

Tällä hetkellä myynnissä olevat mallit

Mazda3, Mazda CX-3, Mazda CX-9, Mazda MX-5 RF

Konseptiautot

Seuraavan sukupolven Mazda VISION COUPE ‑muotoilukonsepti

Mazda RT24-P ‑prototyyppikilpa-auto Mazda Team Joest ‑tallin väreissä – mukana myös tallin kuljettajat

Mazda MX-5 (Global MX-5 Cup ‑varustelu)

Mazda MX-5 Halfie (tuotanto- ja kilpa-auton risteyttävä konseptiauto)

Teknologiaesittelyt

SKYACTIV-G 2.0 (bensiinimoottori)

SKYACTIV-G 2.5T (turboahdettu bensiinimoottori USA:n markkinoille)

Lähde: Mazda ja  Inchcape Motors Finland Oy

Julkaistu: 16.11.2017