Tuulilasi

Esimakua uudesta XC90:stä – kuvissa Volvo Concept XC Coupé


Uusi Volvo XC90 nähtäneen loppuvuodesta. Viitteitä mallin muotoilusta saadaan yhtiön Concept XC Coupé -konseptista, joka esitellään Detroitin autonäyttelyssä ensi viikolla.
Kuvat Kuvakaappaus / Autocar ja Jalopnik

Verkossa kiertävistä kuvista, jotka ovat julkaisseet muun muassa Jalopnik ja Autocar, nähdään kuinka Volvon uusi tyylisuunta noudattelee viime elokuussa esitellyn Concept Coupén linjoja.

Concept XC Coupé on suunniteltu aktiiviseen elämäntapaan, niinpä keulalla ovat tehokkaat ja uuden muodon saaneet led-ajovalot, katolta löytyy kiinteä teline urheiluvälineiden kuljettamiseen ja takapenkit taittuvat alas muodostaen tasaisen alustan lopuille urheiluromppeille.

Tarkemmat tiedot uudesta konseptista – ja ehkä myös uudesta XC90:Stä – saadaan Detroitissa, mutta sen verran savuverhoa XC90-malliston ympärillä raotettiin jo Frankfurtin autonäyttelyssä syksyllä, että tehokkain moottorivaihtoehto tulee olemaan bensakoneella varustettu pistokehybridi. Yksi vahva ehdokas on nelisylinterinen 2-litraisen bensakoneen ja taka-akseliin sijoitetun sähkömoottorin yhdistelmä, joka tuottaa yhteensä 400 hevosvoiman tehot.

Lue myös:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 8.1.2014