Esa Saarinen hyväksyy puukottajansa oikeustuomion
Puheenaiheet
Esa Saarinen hyväksyy puukottajansa oikeustuomion
Esa Saarista puukottanut mies tuomittiin oikeudessa syyntakeettomaksi. Filosofista ratkaisu oli kaikkien kannalta oikea.
Julkaistu 9.4.2015
Apu

Esa Saarista puukotettiin reilu vuosi sitten. Oikeusprosessi asian suhteen päättyi joulukuussa, kun filosofia puukottanut mies todettiin syyntakeettomaksi.

- Tekijä on nyt hoidossa ja se on varmasti oikea ratkaisu kaikkien kannalta, Saarinen sanoi tänään  Ismo Höltön taidenäyttelyn avajaisissa Ateneumin taidemuseolla.

Saarinen arvelee selviytyneensä tapahtuneesta hyvin.

- Ei minulle ole jäänyt sellaisia kauhukuvia. Muistikuvani liittyvät ehkä enemmän tapahtuman onnelliseen lopputulokseen, ihmisten myötätuntoon ja rinnalla elämiseen. Kaikki se on ollut linjassa sen kanssa, mitä olen aina opettanut ihmisissä olevasta hyvästä.

- Tapahtumat ovat nostaneet pintaan ihmisissä sen hyvän, mikä ei aina muuten tule pintaan. Monet ovat nimenneet filosofiani positiivisuuden filosofiaksi, mutta ennemmin se on ihmisyyden filosofiaa.

Saarisen puoliso Pipsa Pallasvesa muistelee myös tapahtuneen myönteisempiä jälkiseurauksia.

- Tuntui kuin koko Suomi olisi elänyt myötätuntoisina mukanamme.

Puukotuksen jälkeen Saarinen palasi luennoimaan yliopistolle heti, kun hän kykeni. Filosofin luennot ovat kiinnostaneet myös internetissä. Hänen luentojaan on katsottu Youtubessa 100 000 kertaa. Ote työhön on hieman muuttunut.

- Olen pystynyt tekemään enemmän vähemmällä. Tapahtunut antoi sysäyksen muuttaa toimintamallejani. 

Yksi asia on kuitenkin pysynyt samana.

- Rakastan muuten Pipsaa todella paljon, Saarinen rutisti vaimoaan.

Kommentoi »