Esa Saarinen: "Elämän kauneus näyttäytyy kirkkaampana"
Puheenaiheet
Esa Saarinen: "Elämän kauneus näyttäytyy kirkkaampana"
Esa Saarinen on nähnyt ympäristön häneen kohdistuneen puukotuksen jälkeen toisin. Pelon sijaan luottamus on kasvanut.
Julkaistu 18.6.2014
Apu

Esa Saarinen, 60, on toipunut hyvin maaliskuussa tapahtuneesta puukotuksesta Aalto-yliopistossa. Saarinen sai häneen kohdistuneessa hyökkäyksessä vamman keskivartaloonsa.

- Hengissä ollaan, ja se on pääasia. Elämän kauneus näyttäytyy nyt väreiltään kirkkaampina ja sävyiltään syvempinä, filosofi analysoi.

Pelon sijaan tapaus on kasvattanut Saarisessa luottamusta ympäristöön.

- Luottamuksen tunne ympäristöön on vahva. Ihmisten hyvyys ja myötätuntoisuus tuntuvat. Erityisesti myönteisyyteen liittyvät näkökulmat ovat tulleet vahvemmaksi. Pitää muistaa, että lähes kaikki ihmiset, joita me kohdataan, haluavat hyvää.

Tapahtunut herätti Saarisessa myös kysymyksiä.

- Tällainen kokemus alleviivaa sitä tosiasiaaa, että elämäni päättyy. Se voi tapahtua yllättäenkin. Siksi mietin, mitä haluan tehdä elämässä tästä eteenpäin. Aion rakastaa elämäni naista ja jatkaa miettimistä, mistä kaikessa tässä elämässä on kysymys. Yritän yhä lähestyä ja avata näitä kysymyksiä ihmisille filosofian kautta.

Elämän nainen Pipsa Pallasvesa oli tänään Saarisen mukana, kun Suomen Yhdysvaltain suurlähetystössä juhlittiin etukäteen Amerikan itsenäisyyspäivää. Pipsa kuvaili, että he elävät yhä yhtä spontaania elämää kuin aikaisemminkin.

- Olemme jättäneet juhannussuunnitelmatkin viime hetkeen. Ehdotin Esalle, että entä jos siivotaan keittiön kaappeja. Ehkä emme kuitenkaan. Luotamme perinteisesti spontaaneihin päätöksiin, Pipsa sanoi.

Kommentoi »