Apu

Esa Nieminen: Poikani selätti syövän

Esa Nieminen: Poikani selätti syövän
Tunnetut ihmiset kertoivat, kuinka syöpä on koskettanut heitä ja lähipiiriä Syöpäsäätiön Tiedetanssiaisissa.
Julkaistu: 16.11.2013

Säveltäjä-muusikko Esa Nieminen on usein mukana Syöpäsäätiön tilaisuukissa. Niin myös tänään, kun Syöpäsäätiön juhlatoimikunta järjesti Tiedetanssiaiset Royal Crowne Plazassa. Niemisen eilen 35 vuotta täyttänyt poika sairastui 2,5-vuotiaana lymfoomaan.

- Ensin tuntui, että elämä loppuu siihen. Mietimme vaimon kanssa syytä, mitä olimme tehneet väärin. Oliko ravinnossa vai missä vika, kun poika sairastui? Hoitohenkilökunta vapautti meidät syytöksistä.

Niemisen vanhinta poikaa hoidettiin 1,5 vuotta. Tämän jälkeen jatkuivat kontrollikäynnit. Poika todettiin terveeksi 12-vuotiaana.

- Pelko muuttui suunnattomaan kiitollisuuteen. Tapauksesta jäi luja usko suomalaiseen lääketieteeseen. Tuen mielelläni Syöpäsäätiön ja Lasteklinikoiden kummien keräystoimintaa.

Nieminen kertoo, että hänellä itsellä on löydetty melanooma.

- Poltin rintakehäni. Onneksi melanooma löydettiin heti ja saatiin leikattua kokonaan pois. Suvussani on paljon syöpää. Lähisuvussani on ollut seitsemän syöpätapausta.

Aira Samulinin isoäiti kuoli vatsasyöpään.

- Itselläni todettiin kymmenen vuotta sitten keliakia. Monet ovat sanoneet, että keliakia altistaa huonosti hoidettuna vatsasyövälle.

Jesse Kaikurannan äiti kuoli muutama vuosi sitten syöpään. Hän omisti vuosi sitten Syksyn sävel -voittonsa äidille

- Meillä on syöpä sukurasitteena. En pelkää, mutta tiedostan asian, Niina Backman sanoi. Niina juonsi tilaisuuden yhdessä Mikael Konttisen kanssa.

Kommentoi »