Apu

Eronnut Sani: "Suruja ja tunteita ei voi peittää"

Eronnut Sani: "Suruja ja tunteita ei voi peittää"
Laulajalla on takanaan rankka kevät. Voimia on vienyt sekä läheisen kuolema että parisuhteen päättyminen.
Kuvat Jaakko Jaskari

Laulaja Sani eli Saija Aartela, 47, saapui herkällä tuulella ja kyyneleet silmissä Warner Musicin vuosittaisiin kevätjuhliin.

- Sanotaan, että takana on ei niin nätti kevät. Kevät saattaa tehdä tepposia ihmissuhteille. Jotkut taas masentuvat niin, että tekevät itselleen jotain. Olen herkillä, kun puhun näistä. Ei siinä auttaisi muuta kuin olla tukena, mutta sekään ei aina riitä, Sani sanoi.

Kaiken lisäksi Sanin suhde pitkäaikaisen miesystävän kanssa on päättynyt. Tärkeintä kuitenkin on, että kouluikäisellä tyttärellä on kaikki hyvin.

- Kotona on aika seesteistä, vaikka ihminen ei voi peittää suruja ja tunteita. On hellyttävää, kun tytär on lähdössä isän luokse, niin hän huolehtii, että et sinä voi jäädä tänne yksin kotiin suremaan.

Läheisen kuolema puolestaan inspiroi uuden Tulin tänne sua varten -kappaleen sanoitukset.

- Kun Maki laittoi kappaleen, tuli tunne, että nyt minun täytyy sanoittaa tämä itse. Se on lohtubiisi lähimmäisille. Olen sortunut itse kiireiseen viime vuoteen. En ole sokea, aistin kyllä, jos läheisillä ei ole kaikki hyvin. Aina ne omat voimat ei riitä ja jälkeenpäin tulee olo, että olisi niiden pitänyt sittenkin riittää. Toivon, että myrskyn jälkeen tulee kuitenkin poutasää, Sani totesi.

Voimaa Sani on saanut ystävistä ja keikoilla tapaamistaan ihmisistä.

- Puhuminen auttaa, toivottavasti ihmiset muistaisivat sen.

Julkaistu: 25.5.2019
Kommentoi »