Eroa tekevä Hannu-Pekka Björkman: "Arki on raskasta"
Puheenaiheet
Eroa tekevä Hannu-Pekka Björkman: "Arki on raskasta"
Hannu-Pekka Björkman ei pelkää henkilökohtaista, kun hän kirjoittaa.
Julkaistu 11.3.2014
Apu

Hannu-Pekka Björkman on opetellut elämään uudenlaista arkea erottuaan näyttelijävaimo Minna Haapkylästä. Björkman on työskennellyt vuoden Teatterikorkeakoulun professorina. Hän tekee samalla myös näyttelijän töitä. Pariskunnan pojat ovat 9- ja 5 -vuotiaita. Pari asuu yhä samassa talossa, mutta eri kerroksissa. 

- Arki on kiireistä ja välillä raskasta. Kun on yksin vastuussa se vie enemmän aikaa ja voimia, hyväntuulinen Björkman totesi eilen järjestetyssä Vuoden Eeva -tapahtumassa Kansallisteatterissa.

Eevan kolumnistina toimiva Björkman sanoo, että hän on käsitellyt yksityiselämäänsä kirjoituksissaan.

- Kyllähän ne omaa elämää leikkaavat, mutta kiertokautta. Minusta on tärkeää, että kirjoittaessa pystyy olemaan inhimillinen ja näyttämään myös epävarmuutensa. Herkkyys on meidän suurin voimavaramme. 

Björkman on haaveillut jo pidempään kirjoittamisesta. Alku ei ollut helppoa.

- Olimme perheen kanssa vuonna 2007 lomalla. Muu perhe lähti joka päivä neljäksi tunniksi rannalle, että isä saisi kirjoittaa. Sain aikaiseksi yhden lauseen. Tunsin, että huijasin kaikkia. Olin töistä virkavapaalla.

Tilanne muuttui, kun Björkman meni tapaamaan käsikirjoittaja Outi Nyytäjää.

- Hän sanoi, että älä Hannu-Pekka pelkää henkilökohtaista. Se oli yksinkertainen lause, mutta olen pitänyt sitä ohjenuoranani, Björkman jutteli piispa Irja Askolalle (kuvassa).

Kommentoi »