Erikoinen tempaus: Asioi vain verkossa ja lähetä virkamiehet ladulle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ:
Väestörekisterikeskus
Haluaisitko joskus laittaa virkamiehet hikoilemaan oikein kunnolla? Kun siirryt sähköiseen asiointiin, lupaavat virkamiehet hiihtää 100 metriä jokaista uutta asiointia kohden.

Väestörekisterikeskuksen ja Verohallinnon johtajat ovat päättäneet vauhdittaa suomalaisten siirtymistä sähköiseen asiointiin haasteella.

Suuri osa viranomaispalveluista on jo siirtynyt sähköiseen muotoon, ja asioinnin tukena toimii kaikki julkiset palvelut yhteen kokoava Suomi.fi-palveluportaali. Uudessa Suomi.fi-viestit -palvelussa voit viestiä suoraan viranomaisten kanssa ja saada itseäsi koskevat tiedotteet, päätökset ja muut tärkeät viranomaisviestit sähköisesti. Voit hoitaa asiasi myös puhelimella lataamalla puhelimeesi Suomi.fi-sovelluksen.

Nyt Verohallinnon ja Väestörekisterikeskuksen #virkamiehetladulla-tempauksessa virkamiesjohtajat pistävät itsensä ja alaisensa peliin sähköisen asioinnin puolesta.

Jos 100 000 suomalaista ottaa Suomi.fi-viestit käyttöön ennen helmikuun loppua, hiihtävät Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura virkamiehineen vapaa-ajallaan 10 000 kilometriä. Jokainen uusi sähköinen asioija lisää näin ollen virkamiesten matkaa 100 metrillä.

– Tällä tempauksella haluamme herätellä kansalaisia vaihtamaan paperiset viranomaiskirjeet turvallisiin, vaivattomiin ja helppokäyttöisiin sähköisiin viesteihin, sanoo ylijohtaja Janne Viskari Väestörekisterikeskuksesta.

– Hyvien verkkopalveluiden avulla pyrimme tekemään veroasioiden hoidosta vaivatonta ja miellyttävää. Asiakkaat ovat viime vuosina yhä vahvemmin siirtyneet hoitamaan veroasiat sähköisesti. Paperipostista luopuminen on yksi etappi. Me Verohallinnossa hiihdämme tämän asian puolesta mielellämme, jatkaa Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura.

Ota Suomi.fi-viestit käyttöön heti

Kun otat käyttöön Suomi.fi-viestit helmikuun loppuun mennessä, et saa enää keväällä esitäytettyä veroilmoitusta postissa. Saat sen sijaan sähköpostiisi ilmoituksen heti, kun voit tarkistaa ja täydentää veroilmoituksesi.

Tempaus huipentuu kevään aikana, ja riippuu suomalaisista, kuinka paljon hiihdettävää virkamiehille kertyy. Matkalaskuri päivittyy koko ajan sivustolla www.virkamiehetladulla.fi. Voit seurata haasteen etenemistä myös sosiaalisessa mediassa tunnisteella #virkamiehetladulla.

Lue lisää tempauksesta ja ota Suomi.fi-viestit käyttöön täällä!

Julkaistu: 11.2.2019
Kommentoi »