Apu

Entinen jääkiekkovalmentaja Hannu Aravirta: Olkapääleikkauksesta toipuminen vie kuukausia


Hannu Aravirta joutuu käyttämään kantosidetta pitkään olkapääleikkauksen vuoksi.

Entinen jääkiekkovalmentaja ja jääkiekkoilija Hannu Aravirta, 64, saapui tiistai-iltana käsi paketissa 95-elokuvan kutsuvierastilaisuuteen.

- Tämä oli tällainen vuosioperaatio. Minua on vaivannut tennisolkapää ja vanha kuluma. Nyt sitä korjattiin, koska haluaisin pelata vielä muutakin kuin shakkia, Aravirta kertoi hyväntuulisena.

Aravirran oikeaa olkapäätä on operoitu aiemminkin, 15 vuotta sitten. Tällä kertaa kirurgit parsivat yhteen esimerkiksi siteiden repeämiä ja putsasivat olkapään aluetta muutenkin. Leikkauksesta toipumiseen menee neljä kuukautta.

- Vasta sen jälkeen pitäisi olla pelikunnossa. Olkapää on yksi hankalimpia leikattavia, koska se on yksi ihmisen liikkuvimmista nivelistä. Parantuminen vie aikansa ja se on vain hyväksyttävä.

95-elokuva kertoo Suomen 1995 jääkiekkojoukkueen maailmanmestaruudesta ja sitä edeltävän viikonlopun tapahtumista.

- En ole nenäliinoja varannut mukaan, mutta käytetään hihaa, Aravirta nauroi.

- Se oli poikkeuksellinen projekti. Elimme sitä seurajoukkueena kaksi vuotta, eli se ei ollut perinteinen maajoukkue, joka kokoontuu, pelaa ja hajoaa. Olimme yhdessä kaksi vuotta, ja Milanossa -94 Curre Lindström sanoi: lite bättre. Ja sillä filosofialla mentiin koko vuosi, hän vakavoitui.

Julkaistu: 12.12.2017