Ensituntuma: Mercedes-AMG C 63, C 63 S ja Mercedes-Benz C 450 AMG 4-Matic
Autot ja liikenne
Ensituntuma: Mercedes-AMG C 63, C 63 S ja Mercedes-Benz C 450 AMG 4-Matic
On ne hurjia! Uusi AMG C 63 ja sen ässäversio on tehty rata-ajon ehdoilla. C 450 AMG on hillitympi näkemys samasta aiheesta.
Julkaistu 2.3.2015
Tuulilasi

Ensitutustuminen Mercedes-AMG:n uutuuksiin alkaa suoraan huipulta, kun tartun C63 S:n rattiin. Ajamisen aineksia tarjoaa nelilitrainen V8-moottori, jonka 510 heppaa ja 700 Nm välittyvät takapyörille seitsemänportaisen automaattivaihteiston kautta. Auto on helppo mukauttaa eri ajo-olosuhteisiin painamalla nappia, josta voi valita viisi eri ajo-ohjelmaa – ääripäinä Comfort ja Race. Raivokkaasta ratarassista kuoriutuu näin– edelliseen verrattuna – kesy kaupunkiauto tai jotain siltä väliltä.

C 450 AMG 4-Matic tuntuu C 63:n jälkeen hyvällä tavalla kesymmältä, ominaisuuksiltaan kohtuullisemmalta. Sen kolmelitrainen V6-pata antaa 367 hv ja 520 Nm, joten silläkin ehtii mainiosti siirtämään lapset harrastuksesta toiseen. Molemmille malleille on yhteistä se, että vauhtisokeuden hurmoksessa 250 km/h:n elektronisesti rajoitettu huippunopeus kelautuu mittariin varsin vaivatta. Siitä on iloa Saksassa, eipä juuri muualla.

Jos aikoo olla oikein perheautoilijaa, niin molemmista malleista on tarjolla porrasperän lisäksi myös farmariperä, jonka tavaratila on asialliset 490 litraa, 55 litraa enemmän kuin sedanin kontti.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin. 

Kommentoi »