Tuulilasi

Ennuste: Pistokehybridit valtaavat Euroopan


Ladattavien hybridien ennustetaan ohittavan perinteiset hybridit Euroopan myyntitilastoissa vuoteen 2019 mennessä.
Teksti Max Lange
Kuvat Juha Juntto, TL-kuva-arkisto

Kymmenen vuoden päästä pistokehybridejä on myyty jo 1,2 miljoonaa kappaletta, ennustaa JATO Dynamics. Pistokehybridien myynnin kasvu johtuu siitä, että suuret autonvalmistajat saavat markkinoille entistä enemmän tällaisia malleja.

Eurooppalaiset autonvalmistajat ovat pakotettuja kehittämään pistokehybridejä vuoden 2020 tiukentuvien päästörajojen takia. Suurista panostuksista huolimatta hybridien myynti Euroopassa on ollut vielä verrattain vaisua.

Viime vuonna Euroopassa myytiin sekä ladattavat että perinteiset hybridit yhteenlaskettuna vain noin 232 000 hybridiä. Kasvua edellisvuoteen tuli kahdeksan prosenttia. Pistokehybridejä tästä määrästä on vain 40 000.

Eniten hybridejä kaupaksi sai Toyota, jonka Auris Hybrid sekä Yaris Hybrid dominoivat markkinoita. Toyotalla on huikea 58 prosentin markkinaosuus.  Tosin Priuksen myynti on ottanut kovasti takapakkia, kertoo Automotive News Europe.

Pistokehybridien puolella Mitsubishin Outlander PHEV on noussut yllättävästi listojen kärkipäähän ja vieläpä isolla marginaalilla. Tänä vuonna tosin kilpailu tulee olemaan huomattavasti kovempaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 24.4.2015