Tuulilasi

Energiateollisuus haluaa Suomen satsaavan sähköautoihin

Energiateollisuus haluaa Suomen satsaavan sähköautoihin

Energia-alaa edustava Energiateollisuus muistuttaa, että hallituksen energia- ja ilmastostrategiaan varaama rahoitus tulisi käyttää sähköautoilun ja muiden vaihtoehtoisten käyttövoimien tukemiseen.
Kuvat All Over Press
Mainos

Kevään kehysriihessä pääministeri Juha Sipilän hallitus varasi energia- ja ilmastostrategian toimeenpanoon 100 miljoonaa euroa seuraavalle neljälle vuodelle.

Energiateollisuus arvioi, että tuen avulla Suomessa voi olla yli 20 000 sähköautoa liikenteessä jo kolmen vuoden kuluttua. Tämä antaa sysäyksen uusien ja käytettyjen sähköautojen markkinoille sekä latausinfran kehittämiselle. Samalla tuki auttaa Suomea saavuttamaan ilmastotavoitteensa.

Sähköinen liikenne on globaali megatrendi ja Suomi älykkäiden energiajärjestelmien edelläkävijä. Jo olemassa olevan osaamisen yhdistäminen maailmanlaajuiseen kehitykseen on suomalaiselle yhteiskunnalle mahdollisuus.

Energiateollisuus korostaa, että fossiilisen öljyn korvaamiseen biopolttoaineilla, sähköllä ja muilla uusilla teknologioilla voidaan kannustaa verotuksella.

ET:n mukaan ajoneuvoveroa tuleekin nyt porrastaa jyrkemmin hiilidioksipäästöjen verojen mukaan. Polttoaineverotuksen painopistettä tulee siirtää selvemmin hiilidioksipäästöjen verottamiseen. 

Julkaistu: 28.8.2017