Tuulilasi

Enemmistö on kiinnostunut sähkö- tai hybridiauton ostamisesta

Enemmistö on kiinnostunut sähkö- tai hybridiauton ostamisesta
Sähkö- ja hybridiautojen tulevaisuudesta käydään nyt vilkasta keskustelua mediassa ja kahvipöydissä. Lähes kaikki maailman suurimmat autovalmistajat vannovat sähkö- ja hybridiautojen läpimurtoon ja uusia malleja on tulossa lähivuosina roppakaupalla.

Vaikka autokanta jatkaa Suomessa vanhenemistaan, vaikuttaa kuluttajien kiinnostus uutta teknologiaa kohtaan olevan kasvussa.

AutoVex.fi palvelun teettämässä kyselyssä tiedusteltiin juuri autonsa myyneiltä ja parhaillaan autoaan myyviltä kuluttajilta, olisivatko he kiinnostuneita siirtymään sähkö- tai hybridiautoon tulevan viiden vuoden aikana. Enemmistö vastanneista, 56 %, vastasi myöntävästi, kun 44% kertoi suosivansa jatkossakin perinteisiä polttomoottoreita.

“Kuluttajien kiinnostus sähkö- ja hybridiautoja kohtaan on selkeästi nousussa kehittyvän teknologian, houkuttelevan verotuksen sekä uusien automallien tulon myötä. Uskon että muutaman vuoden kuluessa, kun autovalikoima on huomattavasti nykyistä laajempi ja entistä useampi on saanut kokemuksen ratin takaa, reipas enemmistö tulee olemaan kiinnostunut käyttövoiman vaihdosta” arvioi AutoVex.fi palvelun toimitusjohtaja Sebastian Frick.

Maailmalla lisääntyvät polttomoottorikiellot sekä kuluttajien kiinnostuksen suuntautuminen uuden käyttövoiman autoihin edellyttää myös autoliikkeiltä strategisia päätöksiä. Vaikka käytetyt sähköautot eivät ainakaan vielä liiku autoliikkeiden lattialta kovin vauhdikkaasti, tulee tämä hyvin todennäköisesti muuttumaan lähivuosina.

“Autoliikkeiden kannattaa olla valmistautuneita murrokseen ja aloittaa sähkö- ja hybridiautoihin tutustuminen ja ottamalla myös ensikosketusta näiden autojen myyntiin. Tulee olemaan kiinnostava nähdä, mitkä autoliikkeet lähtevät tosissaan panostamaan käytettyihin sähkö- ja hybridiautoihin koska vahvalla erottautumisella ja erikoistumisella voi saada itselleen kilpailuedun lähivuosien vaihtoautokauppaan” ennustaa AutoVex.fi palvelun asiakkuuspäällikkö Sebastian Aarnio.

Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka pöhinä sähkö- ja hybridiautojen ympärillä käy kuumana, tulee siirtymäaika olemaan pitkä.

(Lähde: AutoVex.fi)

Julkaistu: 23.8.2019
6 kommenttia