Emilia Bottas yrittää uintiuran jälkeen huipulle ratsastuksessa: "Valtteri tykkää, että minulla on oma intohimo"
Puheenaiheet
Emilia Bottas yrittää uintiuran jälkeen huipulle ratsastuksessa: "Valtteri tykkää, että minulla on oma intohimo"
Kolmissa olympialaisissa uimarina kilpaillut Emilia Pikkarainen tähtää huipulle ratsastuksessa, vaikka tutustui lajiin vasta neljä vuotta sitten.
18.10.2018
 |
Apu

Uimarin ammattiura on takana, mutta esteratsastajana Emilia Bottaksella on vielä paljon edessään. Hän kisasi ensimmäistä kertaa Helsinki Horse Show’ssa viime vuonna, ja tällä viikolla edessä on uusi koitos samassa kisassa.

– Olen vielä nuori, mutta vanha uimariksi. Ehdin olla mukana kolmissa olympialaisissa, ensimmäisissä jo viisitoistavuotiaana. Jo ennen Rion kisoja mietin, että ne ovat viimeiset kisani. Päätös lopettaa tuli juuri oikeaan aikaan, sillä silloin kilpaileminen oli vielä kivaa.

Monia ennätyksiä saavuttanut Emilia Bottas aloitti uimisen jo vauvana ja kilpaili teinistä lähtien kaikissa arvokisoissa. Viime viikolla hän täytti 26 vuotta. Esteratsastajaksi hän on juuri sopivan ikäinen, vaikka ura on vasta alussa.

Hevosen selässä hän oli ensimmäistä kertaa neljä vuotta sitten.

– Aluksi osasin laukata vain pääty-ympyrää, mutta hurahdin nopeasti lajiin. Olen aina halunnut ratsastaa, vaikka olen tiedostanut ratsastamisen riskit. Pelolle ei saa silti antaa valtaa.

Läheisten tuki tärkeää

Läheisten tuki on kilpaurheilussa pohja, jolta on hyvä ponnistaa. Emilia Bottaksen vanhemmat tukivat häntä kaikin tavoin kilpauinnissa, ja isä Jukka Pikkarainen oli hänen valmentajansa.

Ratsastuksessakin tuki löytyy läheltä.

– Nyt Valtteri tukee minua. Hän on kiinnostunut lajista varsinkin viime vuoden aikana ja ollut mukana kentällä. Hän tykkää siitä, että minulla on oma intohimoni, Emilia Bottas sanoo aviomiehestään.

Kiireinen pariskunta tapasi nopeasti Suomessa, kun Formula 1 -kuski Valtteri Bottas tuli kotiin Japanista Suzukan-osakilpailusta ja ehti olla hetken kotona ennen Yhdysvaltojen-reissua.

Viikonloppuna on myös Emilia Bottaksen vuoro loistaa, sillä Helsinki Horse Show ajoittuu samoihin päiviin kuin F1-kisojen Austinin-osakilpailu.

Lue koko juttu Avusta 43/2018!

Kommentoi »