Tuulilasi

Emämoka bensapumpulla aiheuttaa tuhansien laskun

Emämoka bensapumpulla aiheuttaa tuhansien laskun
Bensiinin tankkaaminen dieselautoihin on yllättävän yleinen vahinko. Suomessa tankataan epähuomiossa useita kertoja päivässä väärää polttoainetta autoon.

Seurauksena on pahimmassa tapauksessa moottorin rikkoutuminen, ja vahinkojen kustannukset ovat tällöin tuhansia euroja.

Auton bensatankin suulle asennettava diesellukko säästää monelta harmilta, mutta monet autoilijat eivät edes tiedä, mikä kyseinen kapistus on.

"Vahinkoja tapahtuu erityisesti perheissä, joissa on eri polttoaineilla toimivia autoja tai joissa on juuri äskettäin siirrytty bensa-autosta dieselillä kulkevaan autoon. Myös vuokra- ja laina-autojen kanssa sattuu helpommin tankkausvahinkoja", kertoo Ifin vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela tiedotteessa.

Halpa ratkaisu

Bensiiniautoon ei voi kovin helposti tankata dieseliä, sillä bensiinipistoolia isompi dieselpistooli ei mahdu bensatankin suusta sisään. Sen sijaan ohuempi bensiinipistooli mahtuu dieselauton tankin suuhun helposti.

Tyypillisesti virhetankkauksesta aiheutuvat vahingot ovat kustannuksiltaan parin sadan ja tuhannen euron väliltä. Pahimmassa tapauksessa auton moottori rikkoutuu, josta voi koitua useiden tuhansien eurojen lasku.

Täyskaskovakuutus korvaa auton hinauksen korjaamolle, mutta ei virheellisestä tankkauksesta aiheutuvaa polttoainejärjestelmän huuhtelua.

"Onneksi asiaan on halpa ratkaisu, diesellukko. Se on tankinsuulle laitettava lisäosa, joka aukeaa vain dieselpistoolilla. Lukon saa halvimmillaan reilulla parilla kympillä, ja suhteessa virhetankkauksesta aiheutuviin kuluihin ja muuhun harmiin se on erittäin edullinen", Koskela huomauttaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 26.5.2015
Kommentoi »