Tuulilasi

Elon Muskista maailman kolmanneksi rikkain ihminen – nousi todella raskaaseen sarjaan

Elon Muskista maailman kolmanneksi rikkain ihminen – nousi todella raskaaseen sarjaan
Lompakon paksuuntuminen johtuu siitä, että Teslan osake nousi 13%, kun se pääsi Yhdysvaltain suurimpien yhtiöiden S&P 500 -listalle. Musk omistaa 20 % Teslan osakkeista.
Julkaistu: 18.11.2020
Teslan osake on tämän vuoden aikana jo viisinkertaistanut arvonsa. The Guardianin arvion mukaan 49-vuotiaan Muskin omaisuus kasvaa näin ollen 15 miljardista dollarista (12,6 miljardia euroa) noin 117,5 miljardiin dollariin (99 miljardia euroa).
Bloomberg Billionaires Indexin mukaan Muskia rikkaampia miehiä ovat maailmassa vain verkkokauppa Amazonin perustaja Jeff Bezos (omaisuus 184 miljardia dollaria) ja Microsoftin perustaja Bill Gates (129 miljardia dollaria). Facebookin perustaja Mark Zuckerberg putosi nyt kolmostilalta Muskin taakse.
Tesla on markkina-arvoltaan maailman arvokkain autonvalmistaja ennen Toyotaa, Volkswagenia ja General Motorsia – tämä siitä huolimatta, että Tesla valmistaa autoja vain murto-osan siitä, mitä jättiläiset; esimerkiksi Toyota toimittaa asiakkailleen vuosittain yli 10 miljoonaa autoa, Teslan oletetaan toimittavan tänä vuonna noin 500 000.
Kommentoi »