Tuulilasi

Elon Muskilta tunnustus Teslan hirviöstä: "Siitä voi tulla totaalinen floppi"

Elon Muskilta tunnustus Teslan hirviöstä: "Siitä voi tulla totaalinen floppi"
Teslan värikäs pääjohtaja Elon Musk myöntää, että yhtiön paljon keskustelua herättänyt Cybertruck-pickup suunniteltiin poikkeuksellisesti ilman perinteistä asiakaspalautetta.

Normaalisti auton suunnittelua edellyttää vaihe, missä kuluttajilta kysytään, miltä luonnoskuvat näyttävät. Nyt niin ei tehty.

”Emme tehneet mitään kyselyjä tai kuluttajatutkimuksia. Teimme vain auton, joka oli mielestämme upea ja näyttää superomituiselta. Halusin, että siitä tulee futuristinen tankkia muistuttava auto. Jotakin sellaista, mikä voisi tulla suoraan Blade Runner - tai Aliens-elokuvista”, Musk sanoo Automotive News USA:n haastattelussa.

Auto tehtiin tarkoituksella provokatiivisen näköiseksi. Nähtäväksi jää, tuleeko siitä myyntimenestys vai ei.

”En ole yhtään huolissani sen muotoilusta. Jos käy niin, ettei kukaan halua ostaa sellaista, sitten vain teemme perinteisemmän näköisen pickupin, ei siinä ole mitään ongelmaa”, Musk sanoi rehvakkaasti.

”Markkinoilla on paljon lava-autoja, jotka muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Eroja tuskin edes huomaa. Totta kai mekin voimme helposti tehdä sellaisen. Se on varasuunnitelmamme, jos Cybertruckin myynti ei lähde vetämään.”

Muskin mukaan Cybertruckista on tehty jo 200 000 tilausta 100 dollarin varausmaksua vastaan.

”Tämä voi olla parempi urheiluauto kuin Porsche 911 ja parempi lava-auto kuin markkinajohtaja Ford F-150. Tämä on myös panssaroitu ja näyttää tulevaisuuden hittiautolta. Se olikin meidän tavoitteemme, vaikka tiesimme, että siitä voi tulla totaalinen floppi”, Musk sanoo.

Julkaistu: 3.8.2020
6 kommenttia