Tuulilasi

Elon Muskilla seuraava innovaatio valmiina – katsele leffoja Teslan 17 tuuman näytöltäElon Muskilla seuraava innovaatio valmiina – katsele leffoja Teslan 17 tuuman näytöltä

Teslan omistajat ovat puhuneet jo pitkään mahdollisuudesta striimata videoita ja elokuvia autossaan siitä asti, kun Tesla toi autoihinsa massiiviset näytöt.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Tesla

Model S:ssä ja Model X:ssä on peräti 17-tuumaiset tietoviihdenäytöt. Model 3:ssa sen koko on 15 tuumaa. Tällä hetkellä näytöltä voi kuitenkin katsoa ainoastaan peruutuskameran kuvaa, ei muuta videomateriaalia.

Nyt pääjohtaja Elon Musk kuitenkin lupailee, että versio 10:n päivityksessä moinen mahdollisuus tulee autoihin. Tosin se toimii vain silloin, kun auto on pysähtyneenä, mikä on toki turvallisuuskysymys.

Eräät hakkerit ovat kuitenkin pystyneet Electrekin mukaan murtamaan salauksen, yksi heistä kertoi katselleensa auton näytöltä Terminator-elokuvan. Se vaatii kuitenkin jo poikkeuksellisia hakkerointikykyjä.

Eräs Teslan omistaja esitti Muskille kysymyksen twitterissä:

”Olisiko mitään mahdollisuuksia saada Netflixiä ja You Tubea auton näytölle, niitä voisi katsoa odotellessaan auton akkujen latautumista?”

”Kyllä, se on tulossa versio 10:n päivitykseen”, Musk vastasi.

Tosin edes versio 9:ää ei ole vielä lanseerattu, se on tulossa parin kuukauden päästä, noin kaksi vuotta versio 8:n jälkeen. Se ei toki tarkoita sitä, että 10:n lanseeraus kestäisi ihan yhtä kauan, mutta ihan pian sitä ei vielä Teslan autoissa nähdä.

Musk on tosin aiemmin sanonut, että striimausominaisuus tulee mahdolliseksi myös ajon aikana heti, kun Teslalta tulee ensimmäinen täysautonominen auto. Sellaista hän on lupaillut jo ensi vuodeksi.

Julkaistu: 20.8.2018