Tuulilasi

Elon Musk vahvisti – Teslalta hippivolkkari ja kompakti katumaasturiElon Musk vahvisti – Teslalta hippivolkkari ja kompakti katumaasturi

Elon Musk on kertonut Twitter-tilillään, että Tesla on kehittämässä Model X:n rakenteelle perustuvaa monipaikkaista VW Kleinbusin tapaista tila-autoa sekä pientä katumaasturia.
Teksti Max Lange

Teslan suuren suunnitelman hurjat visiot alkavat lähestyä todellisuutta. Tesla on laajentamassa sekä raskaaseen kalustoon että tuomassa täysin uusia malleja markkinoille.

Viimeisin vahvistus Muskilta on, että Teslan tuleva tila-auto perustuisi Model X -katumaasturin pohjarakenteelle. Teslan pohjarakenne mahdollistaa erinomaisen tilankäytön, sillä auton akut sijaitsevan lattian alla ja eivät estä avointa matkustajatilaa.

Lisäksi Musk vihjasi Model 3:een perustuvasta kompaktista katumaasturimallista, jonka nimeksi tulisi Model Y. Kyseisen mallin voisi kuvitella luovan samanlaisen hekuman kuin Model 3:kin, sillä katumaasturit ovat suuressa huudossa ympäri maailman.

Muskin blogin mukaan tulossa olisi lisäksi myös pick-up-mallinen lava-auto. Siitä voisi olla mahdollisuus tehdä myös pakettiautoversio. Pakettiautohuhu on tosin Muskin väläytys, jonka hän on esittänyt Twitterissä, ei virallinen vahvistus.

Elon Muskilla ja Teslalla on tällä hetkellä suuret lupaukset. On mielenkiintoista nähdä, tuleeko Teslan suunnitelmista koskaan totta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.8.2016