Tuulilasi

Elon Musk vähätteli Teslan viivästyksiä: "Vain pieni ajansiirto"


Teslan pääjohtajan mukaan yhtiötä ei pidä kutsua hitaammaksi kuin oletettiin Model 3:n tuotannon kanssa. Hänen mukaansa kyseessä on vain pieni ajansiirto.
Kuvat All Over Press

”Ilman muuta kaikki tulevat saamaan tilaamansa auton. Kysessä on vain pieni 6-9 kuukauden ajansiirto. Asia on kirjaimellisesti juuri näin ja tuosta ajasta kolme kuukautta on jo kulunut”, Musk sanoi CBS:lle.

Tesla on testannut asiakkaidensa ja sijoittajien kärsivällisyyttä ratkoessaan Model 3:n jatkuvia tuotanto-ongelmia. Hän on itse kutsunut tilannetta pahimmillaan tuotantohelvetiksi.

”Olemme kehittyneet koko ajan ja saaneet tuotantomme toimimaan paremmin. Olemme nousseet sieltä tuotantohelvetistä koko ajan ylöspäin. Se antaa meille toivoa. Olemme ilman muuta pääsemässä siitä irti hyvin nopealla tahdilla”, Musk vakuutteli.

Musk myönsi, että Model 3:n tilauksia on peruttu. Tarkkoja lukemia hän ei kertonut.

”Peruutukset johtuvat siitä, että ihmiset tarvitsevat auton, mutta meillä ei ole ollut sitä riittävän ajoissa tarjolla. ”

Vuoden 2017 loppuun mennessä Tesla oli kerännyt asiakkailtaan ennakkomaksuina 850 miljoonaa dollaria.

Tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana Model 3:a toimitettiin asiakkaille 8180 kappaletta. Huhtikuun alussa Tesla onnistui tekemään viikossa 2020 Model 3:a, kun sen tavoite oli 2500.

Julkaistu: 13.4.2018