Tuulilasi

Elon Musk: "Teslasi ajaa pian kokonaan itsekseen kotoasi työpaikalle"

Teslan pääjohtajalla Elon Muskilla riittää tunnetusti paljon puhetta. Nyt hän väittää, että jo pian Teslalta tulee auto, joka ei tarvitse lainkaan kuljettajaa.
Kuvat Tesla

Muskin tuore twiitti kertoo näin:

”Teslasi on pian valmis ajamaan itsekseen kotiautotallistasi työpaikallesi ilman minkäänlaista tarvetta kuljettajan toimenpiteisiin.”

Kuulostaa siis täysautonomiselta autolta. Tosin Muskin twiitteihin on aina syytä asennoitua pienellä varauksella. Mitä esimerkiksi tarkoittaa sana ”pian” tässä yhteydessä?

Muskin mukaan Tesla testaa parhaillaan Autopilotinsa laajennusta ja paranneltua versiota siitä. Testattavana ovat ainakin navigaattorin kyky tunnistaa liikennevalot, STOP-liikennemerkit ja liikenneympyrät. Musk ei kuitenkaan kerro, onko kyse tietokonesimulaatioista vai testaamisesta liikenteen joukossa autoilla.

Vaikka Tesla saisikin täysautonomisen auton valmiiksi “pian”, sen on vielä hypittävä yli lainsäädännöllisten aitojen saadakseen sen myyntiin ja asiakkaille. Waymo kertoi hiljattain uudesta autonomisesta taksipalvelustaan, mutta näissäkin autoissa tulee olemaan koulutettu kuljettaja mukana, joka ottaa auton ohjat tarvittaessa.

Tuskin siis ihan pian näemme liikenteessä täysautonomista Teslaa, vaikka sellainen valmistuisikin.

Julkaistu: 11.12.2018
1 kommentti