Tuulilasi

Elon Musk: ”Tesla tekee halpisauton noin kolmessa vuodessa”


Teslan pääjohtaja Elon Musk sanoo, että Tesla aikoo tehdä noin kolmen vuoden kuluessa edullisen sähköauton, jonka hinnaksi tulee noin 25 000 dollaria eli noin 22 000 euroa.
Kuvat Tesla

Tällä hetkellä Teslan halvin malli Model 3 maksaa 49 000 dollaria, kun taas Toyotan Prius-sähköauto vain 23 475 dollaria.

”Meidän resursseillamme on hankala kilpailla isojen valmistajien kuten GM:n ja Fordin kanssa, muutenkin autoala alkaa olla jo aika mielipuolisen kilpailtu. Yritämme silti suunnitella auton, joka olisi yhä useammalle saavutettavissa, mutta ei se ole helppoa. Se vaatii paljon volyymia ja myös talous on pidettävä tasapainossa”, Musk sanoo suositun tubettajan Marques Brownleen videohaastattelussa.

”Mutta uskon vahvasti, että voimme tehdä noin 25 000 dollarin hintaisen auton lähivuosina. Jos teemme töitä todella rajusti, se voisi olla valmis kolmessa vuodessa.”

Musk vertaa tämän hetken uudistuvaa autoteollisuutta matkapuhelimien valmistamiseen silloin, kun ne olivat uusia.

”Joka kerta, kun suunnitellaan uutta, voidaan lisätä hiukan joitakin ominaisuuksia. Samalla keksitään tehokkaampia tuotantotapoja, joten laitteista tulee halvempia ja parempia.”

Vaikka Musk myöntää kilpailun olevan kovaa, hän kehuu Teslaa vuolaasti siitä, että se on pystynyt myymään paljon autoja ilman merkittävää mainontaa ja markkinointia.

”Me luotamme siihen, että sana kiirii, kun teemme hyviä autoja. Laitamme rahat siihen, että automme olisivat mahdollisimman houkuttelevia. Avain autojen ja muidenkin tuotteiden myymiseen on se, että ihmiset rakastuvat niihin ja puhuvat niistä paljon”, Musk uskoo.

(Edit 20.8. klo 8:00, lähde lisätty)

Julkaistu: 19.8.2018