Tuulilasi

Elon Musk: Sähköautolla mahdollista päästä 800 km vuonna 2025


Rohkeista ennustuksistaan tuttu Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on ennustanut, että sähköautot pääsevät kymmenen vuoden päästä yhdellä latauksella noin 800 km.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla Motors

Yhdysvaltalaisessa investointikonferenssissa puhunut Musk perustaa väitteensä akkujen kapasiteetin ja hintatason kehitykselle, kertoo Green Car Reports. Tesla on valottanut, että yhtiön valtavan akkutehtaan, Gigafactoryn valmistuessa akkujen valmistuskulut tippuvat nykyisestä 30 prosentilla.

Litium-ioni-akkujen hintatason on laskenut noin seitsemällä prosentilla vuodessa viimeisen 20 vuoden aikana. Myös muut tekijät laskevat akkujen hintaa tulevaisuudessa, mikä mahdollistaa yhden kilowattitunnin hinnaksi alle 100 dollaria vuonna 2025, arvioi Musk.

Tällä hetkellä Tesla maksaa akuista noin 200 dollaria yhdeltä kilowattitunnilta. Teslan parhaimmalla mallilla pääsee tällä hetkellä reilut 400 km. Laskukaavan mukaan vuonna 2025 samalla investoinnilla kuin nykyään, saadaan noin 800 km toimintamatkaa.

Jos akkuteknologiassa saavutetaan kymmenessä vuodessa jokin suuri innovaatio, ei Muskin ennustus ole edes välttämättä yläkanttiin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 16.11.2015