Tuulilasi

Elon Musk paaluttaa Teslan lähiaikojen tavoitteet – ehtivätkö ajoissa?

Elon Musk paaluttaa Teslan lähiaikojen tavoitteet – ehtivätkö ajoissa?
Teslan pääjohtaja Elon Musk on kertonut yhtiönsä lähiaikojen tavoitteista. Hän sanoo haluavansa varmistaa, että kaikki Teslan auton tilanneet asiakkaat saavat autonsa ennen kuin Yhdysvaltojen sähköautotuki loppuu kokonaan vuodenvaihteessa.

Musk kertoi asiasta sähköpostissa, jonka hän lähetti Teslan työntekijöille. Electrek-sivusto sai sähköpostin haltuunsa. Siinä Musk kertoi selväsanaisesti, mitä haluaa työntekijöiltään niiden 25 päivän aikana, mitkä tätä vuotta on vielä jäljellä.

”Ykkösprioriteettimme on varmistaa, että kaikki tilatut autot saadaan toimitettua asiakkaille ennen vuoden loppua”, Musk kirjoitti.

Vielä vuosi sitten Yhdysvaltain sähköautotuki oli 7500 dollaria. Se puolitettiin tämän vuoden alussa ja jälleen uudelleen kesäkuun lopussa. Sähköauton tuen määrä on nyt 1875 dollaria, mutta sekin loppuu siis 1.1.2020. Tuen saa vain, jos auto on toimitettu asiakkaalle tuohon päivämäärään mennessä.

Teslalla uskotaan, että se pystyy toimittamaan kaikkiaan 100 000 autoa asiakkailleen vuoden viimeisellä neljänneksellä. Kolmannella vuosineljänneksellä Tesla teki ennätyksenä, kun se toimitti asiakkailleen 97 000 autoa.

Toinen Muskin tavoite on kiihdyttää Teslan aurinkovoimalla tuotetun sähkön määrää.

”Toinen yhtä tärkeä prioriteettimme on, että pystymme välittömästi kiihdyttämään merkittävästi aurinkovoiman tuotantoamme. ”

Teslan aurinkovoiman tuotanto on ollut jo useita vuosineljänneksiä pakkasen puolella, mutta tämän vuoden kolmas vuosineljännes oli positiivinen, kun yhtiö kykeni tuottamaan 43 megawattia aurinkosähköä. Sitä edeltävällä neljänneksellä määrä oli ainoastaan 29 megawattia.

Julkaistu: 6.12.2019
4 kommenttia