Tuulilasi

Elon Musk: ”On absurdia, että Tesla on edelleen elossa”

Elon Musk: ”On absurdia, että Tesla on edelleen elossa”
Sähköautovalmistaja Teslan pääjohtaja Elon Musk on ollut valtavasti julkisuudessa. Nyt hän myöntää, että on melkoinen ihme, että hänen perustamansa Tesla on edelleen elossa – ja voi itse asiassa melko hyvin perinteisten autonvalmistajien puristuksessa.
Julkaistu: 5.11.2018

Musk oli tunnetun journalistin Kara Swisherin haastateltavana Recode-nettisivustolla. Hän otti kantaa esimerkiksi autonomiseen teknologiaan.

“On selvää, että tulevaisuudessa autojen on pystyttävä suoriutumaan ajotehtävistä paremmin kuin ihmisen. Ihmissilmähän on oikeastaan aika sama juttu kuin kamera. En halua kuulostaa liian itsevarmalta, mutta en usko, että mikään autonvalmistaja pystyy yltämään Teslan tasolle autonomian suhteen”, Musk sanoi.

Musk on työnarkomaani, joka ei tunteja laske. Hän myöntää, että taakkaa ei ole helppo kantaa.

”Teslan ja SpaceX:n johtaminen yhtä aikaa ei ole todellakaan helppoa. Itse asiassa se on uskomattoman vaikeaa. Pitää muistaa, että me kamppailemme perinteisten ja todella kilpailukykyisten autonvalmistajien kanssa. He tekevät erittäin laadukkaita autoja. Kilpailijamme Mercedes, BMW, Audi ja Lexus ovat jo ajat sitten vakiinnuttaneet asemansa autoteollisuudessa”, Musk muistuttaa.

Tesla perustettiin 2003, ensimmäisen tuotantoautonsa se sai valmiiksi vuonna 2008. Nyt Tesloja on myyty jo satoja tuhansia kappaleita.

”On lopulta aika yksinkertaista perustaa autoja valmistava yhtiö. Mutta on mielipuolisen hankalaa tehdä siitä taloudellisesti voitollinen”, Musk sanoo.

Moni start up -yritys on profiloitunut Teslan tavoin sähköautojen valmistajaksi. Esimerkiksi kiinalainen Fraday Future ilmoittautui Teslan kilpailijaksi, mutta se on ajautunut isoihin talousvaikeuksiin.

”Uusien yhtiöiden on todella hankala tunkeutua automarkkinoille menestyksellä, koska siellä on niin paljon jo asemansa vakiinnuttaneita brändejä. Mielestäni on ihme ja jopa absurdia, että Tesla on edelleen elossa. Silti olen sitä mieltä, että Tesla ei tule kuolemaan, meillä on merkittävä rooli tulevaisuuden liikenne- ja kuljetusratkaisuissa”, Musk uskoo.

Kommentoi »