Tuulilasi

Elon Musk lyttäsi arvopaperimarkkinoita valvovan SEC:in

Elon Musk lyttäsi arvopaperimarkkinoita valvovan SEC:in
Teslan pääjohtaja Elon Musk on irvistellyt Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvovalle SEC:ille vain viisi päivää sen jälkeen, kun SEC ja Tesla olivat päässeet sopuratkaisuun SEC:n nostaman lakisyytteen vetämisestä pois.

Syyte koski Muskin twiittejä Teslan yksityistämisestä, jotka SEC tuomitsi harhaanjohtaviksi ja arvopaperimarkkinoita vahingoittaviksi.

Sovittelusopimuksen mukaan Musk ja Tesla joutuvat molemmat maksanmaan sakkoja 20 miljoona dollaria, eikä Musk saa toimia Teslan hallituksen puheenjohtajana kolmeen vuoteen.

Musk kutsui tuoreessa twiitissään SEC:iä nimellä ”Shortseller Enrichment Commission”, joka on vapaasti suomennettuna ”Shorttaajien Rikastuttamiskomissio”. Teslan osake putosi samana päivänä 3,1 prosenttia.

”Haluan vain kertoa että Shorttajien Rikastuttamiskomissio tekee mahtavaa työtä”, Musk twiittasi.

Sekä Tesla että SEC kieltäytyivät kommentoimasta Muskin twiittausta.

”Elon Muskin mielenliikkeiden tulkitseminen on ainakin minulle mahdotonta. Hän tulee pian istumaan SEC:n kanssa tuomioistuimen eteen puolustamaan heidän hiljattain tekemäänsä sovitteluratkaisua. Jos hän ei halua riskeerata tuota sopimusta, hänen pitäisi keskittyä Twitterin sijaan autoihin”, kommentoi Santa Claran yliopiston oikeustieteen professori Stephen Diamond.

Tuomari Alison Nathan tulee kuulemaan niin Muskia kuin SEC:iäkin oikeudessa lokakuun 11. päivä. Osapuolten tulee selittää, miksi tehty sopimus on reilu ja tarpeellinen, ennen kuin se voidaan laillisesti hyväksyä.

Julkaistu: 5.10.2018
Kommentoi »