Tuulilasi

Elon Musk lipsautti Twitterissä: Teslalta tulossa myös pienempi katumaasturi Model Y?


Aktiivisena Twitterin käyttäjänä tunnettu Elon Musk paljasti vahingossa Twitter-tilillään, että Model 3:n lisäksi Teslalta on tulossa toinen malli.
Teksti Max Lange
Kuvat Tesla

Eräs Muskia Twitterissä seurannut kysyi häneltä, että onko Model X:ssä esitellyt haukansiipiovet tulossa johonkin muuhun Teslan malliin. Musk vastasi viestiin salamyhkäisesti: ”Tulossa on Model 3 ja Model Y. Toisessa näistä on haukansiipiovet”.

Enempää Model Y:stä ei ole kerrottu, ja Musk on poistanut viestit jälkikäteen Twitteristä. Jos Teslan uutuutta spekuloidaan, voisi kuvitella, että Model Y on tulevan Tesla Model 3:n katumaasturimallinen sisar. Model X:n tavoin se sisältäisiä myös uudet haukansiipiovet.

Aivan uuden mallin lisäksi Musk valotti Twitter-tilillään, että noin vuoden päästä olisi tulossa edullisempi malliversio juuri julkistetusta Model X:stä. Tällä hetkellä autoon tarjotaan ainoastaan 90 kWh akkua, mutta tuolloin luvassa olisi 70 kWh akku.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 8.10.2015