Tuulilasi

Elon Musk jättää Teslan hallituksen puheenjohtajuuden – lisäksi raskaat sakot


Teslan pääjohtaja Elon Musk tulee jättämään Teslan hallituksen puheenjohtajan paikan. Yhdysvaltojen arvopaperimarkkinoita valvova SEC ilmoitti torstaina haastavansa Muskin oikeuteen arvopaperimarkkinapetoksesta, mutta nyt osapuolet pääsivät asiassa sopimukseen.
Kuvat All Over Press

Sopimuksen mukaan 47-vuotias Musk ei voi toimia Teslan hallituksen puheenjohtajana kolmeen vuoteen, lisäksi sekä hän että Tesla maksavat 20 miljoonan dollarin sakot. Vastapainoksi SEC luopuu oikeustoimista Muskia vastaan.

SEC laittoi vireille oikeuskanteen, koska sen mukaan Musk oli valheellisesti twiitannut yksityistävänsä Teslan, mikä aiheutti arvopaperimarkkinoilla kaaoksen ja teki hallaa monille sijoittajille.

”Tämän sopimuksen myötä Musk ei jatka enää Teslan hallituksen puheenjohtajana. Tämä tulee johtamaan laajaan muutokseen ja uudistumiseen Teslassa. Sekä Musk että Tesla maksavat 20 miljoonan dollarin sakon. Tarkoituksena on estää jatkossa häiriöt markkinoilla sekä harmit Teslan osakkeenomistajille”, SEC:in johtaja Steven Paikin kertoi tiedotteessa.

Julkaistu: 30.9.2018