Tuulilasi

Elon Musk ja Tesla pettämässä lupauksensa? – Superchargerit maksulliseksi!Elon Musk ja Tesla pettämässä lupauksensa? – Superchargerit maksulliseksi!

Teslan nykyisille asiakkaille Superchargerien käyttö on ollut ilmaista. Model 3:n myötä tämä on muuttumassa, toteaa Elon Musk.
Teksti Max Lange
Kuvat Max Lange

Jotta Tesla saisi puristettua Model 3:n hinnan tarpeeksi alas, on Teslan Supercharger-latausverkoston käyttö muuttumassa maksulliseksi Model 3:n omistajille, ketoo Autonews.

Supercharger-verkoston ylläpitäminen ei ole Muskin mukaan ilmaista, vaikka nykyisten Model S- ja Model X -kuskien ei tarvitse palvelusta maksaa. Supercharger-latausverkosto on tarkoitettu Tesloillansa pidempiä ajomatkoja tekeville, ei päivittäiseen lataamiseen.

Musk kuitenkin lupaa, että maksullinenkin Supercharger-verkoston käyttö ja sähköauton lataaminen tulee olemaan paljon halvempaa kuin bensiinin tankkaaminen autoon.

Model 3:n yhteyteen on tulossa myös jonkinlainen kytkypaketti, jolloin Superchargereiden käytöstä ei tule lisämaksua.

Tällä hetkellä maailmassa on 632 Supercharger-latausasemaa, joista viisi sijaitsee Suomessa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.6.2016