Tuulilasi

Elon Musk Chilessä – saako Tesla ison litiumsopimuksen?Elon Musk Chilessä – saako Tesla ison litiumsopimuksen?

Tesla pääjohtaja Elon Musk on matkustanut Chileen, mikä on herättänyt paljon huhuja. Maailmassa on noin 23 miljoonaa tonnia litiumia, siitä kolmannes Chilessä.
Kuvat All Over Press

Vaikka Muskin visiitin todellista syytä ei tiedetä, hänen arvellaan olevan maassa varmistamassa Teslalle riittävät litiumvarannot jatkossakin. Teslan edustajia vieraili maassa jo aiemminkin etsimässä partnereita litiumia jalostavista kaivosyhtiöistä.

Tähän asti useimmat autonvalmistajat ovat hankkineet akkunsa Japanista Panasonicin johtaessa ykkösnyrkin toimitusketjua. Teslan uusi Gigafactory 1 on nyt toiminnassa Nevadassa, joten Teslalla on hyvä mahdollisuus olla yhä suurempana pelurina toimitusketjussa.

Tammikuussa Tesla kertoi, että sillä on litiumia vuoden 2017 tarpeisiin. 2018 tarvitaan ehdottomasti paljon lisää Model 3:n tuotannon kiihtyessä. Tesla teki jo ehdollisen sopimuksen Pure Energy Mineralsin kanssa, jolla on kohtalaiset litiumvarat. Yhtiö sijaitsee vain neljän tunnin ajomatkan päässä Teslan Gigafactorysta. Pure Energy Mineral on kuitenkin vasta alkuvaiheessa, se on kaukana tuotannon aloittamisesta – ja juuri siksi Tesla tarvitsee muista litiumintoimittajia.

(Lähde: Electrek)

Julkaistu: 31.12.2017