Apu

30 vuotta täyttänyt Elias Kaskinen: "Viimeiset vuodet ovat olleet tosi raskaita ja mullistavia – samalla ne ovat opettaneet tosi paljon"

30 vuotta täyttänyt Elias Kaskinen: "Viimeiset vuodet ovat olleet tosi raskaita ja mullistavia – samalla ne ovat opettaneet tosi paljon"
Laulaja ja laulunkirjoittaja Elias Kaskinen osallistui Erikoisjoukot-tv-ohjelmaan. – Niin sairaalta kuin se näyttääkin, pidin siitä salaa tosi paljon. Nautin itseni rääkkäämisestä. Valitettavasti loukkaannuin kuvauksissa, hän kertoo.
Julkaistu: 28.7.2022

Muusikko Elias Kaskisella on jännittävä tapa rentoutua: extreme-urheilu.

– Olen hyvin aktiivinen ja energinen ihminen. Kaipasin koronavuosina itsensä ylittämisen kokemuksia, joita saan keikkaillessa. Lähdin sitten hakemaan niitä urheilusta ja aloitin kestävyysurheilun sekä rankemmat treenit. Olen käynyt kavereiden kanssa esimerkiksi kaukopartiohiihtämässä, hän kertoo.

Urheilullisuutensa vuoksi Kaskinen lähti hyvillä mielin mukaan televisiokanava Nelosen Erikoisjoukot-tositelevisio-ohjelmaan.

– Niin sairaalta kuin se näyttääkin, pidin siitä salaa tosi paljon. Nautin itseni rääkkäämisestä. Valitettavasti loukkaannuinkin kuvauksissa hieman, kylkiluuni murtui, ja jalkani painui kasaan ja tulehtui. Jouduin olemaan yhdeksän kuukautta juoksematta.

Tämän lisäksi hän kärsi pitkään ylirasitustilasta, mikä näkyi kohonneena sydämen leposykkeenä. Kaikesta huolimatta Kaskinen lähtisi milloin tahansa uudestaan mukaan.

– Äärirajoilla oleminen vapauttaa mielen. Jokaisella on käsitys rajoistaan, kuinka pitkään jaksaa vaikka juosta tai uida. Kun rajansa ylittää ja ymmärtää, kuinka paljon pystyy tarpeen tullen kestämään, arjen perushaasteet tuntuvat tosi kevyiltä.

Uudelle vuosikymmenelle marssirumpujen päristessä

Kaskinen täytti 30 vuotta tiistaina 26.7.

– Nyt olen siitä innoissani, mutta oli minulla siitä kriisikin. Aion järjestää kunnon juhlat, astua uudelle vuosikymmenelle marssirumpujen päristessä ystävien ympäröimänä.

Koronavuosien fiiliksiä Kaskinen on purkanut uuteen musiikkiin.

– Nyt on parempi olo kuin koskaan, mutta viimeiset vuodet ovat olleet tosi raskaita ja mullistavia. Samalla ne ovat opettaneet tosi paljon – ja onhan kaikesta selvitty voittajana.

1 kommentti