Elastinen uudesta tv-ohjelmastaan: ”Opin paljon itsestäni”
Puheenaiheet
Elastinen uudesta tv-ohjelmastaan: ”Opin paljon itsestäni”
Räppärin mukaan musiikkiohjelman hauskin jakso syntyi koomikko Sami Hedbergin kanssa.
Julkaistu 10.11.2015
Apu

Räppäri Elastinen saa keväällä oman Ela feat. –televisiosarjansa, jonka jokaisessa jaksossa hän tekee uudelle levylleen kappaleen jonkun tunnetun suomalaisartistin kanssa. Artisti oli toivonut jo pitkään omaa sarjaa, muttei silti uskonut haaveidensa käyvän toteen.

– Vain elämää -ohjelman jälkeen sanoin, etten lähde enää telkkariin, jos en saa joltain pääkanavalta omaa ohjelmaani, jossa keskitytään musiikkiin. Tuntuu kuitenkin älyttömältä, että niin oikeasti tapahtui. Totta kai oma sarja ylitti kaikki odotukseni, Elastinen kertoi MTV3:n kevätpressissä tiistaina.

Kaikkiaan maaliskuussa alkavassa sarjassa on mukana yhdeksän julkkista, kuten Anna Puu, Lauri Tähkä, Robin ja Anssi Kela. Eräs sarjan vierailevista tähdistä tunnetaan paremmin muista kuin musiikillisista ansioistaan.

– Villinä bonuskorttina mukaan valikoitui Sami Hedberg. Hänen kanssaan teimme varmasti kauden hauskimman jakson, Elastinen nauroi.

Uusia näkökulmia

Viime kesänä kuvattu sarja antoi Elastiselle uusia näkökulmia niin muihin artisteihin kuin itseensäkin. Kun toiset artistit hahmottelivat kappaleita kitaran kanssa, toiset käyttivät apunaan runokirjaa tai hakivat inspiraatiota metsästä.

– Kaikilla oli järjettömän erilaiset tyylit tehdä musiikkia. Niitä tarkkaillessani opin paljon itsestänikin. Siinä oli järjetön voima, että sain viettää jokaisen artistin kanssa kokonaisen päivän. Harvoin ehdin viettää omien ystävienkään kanssa niin paljon aikaa.

Elastisen mukaan sarjassa nähdään niin ikään uusia puolia vierailevista artisteista. Luvassa on paitsi musiikkia myös syvällisiä keskusteluja. Räppäri pääsi lisäksi tutustumaan muusikkojen unohtuneisiin harrastuksiin.

– Pääsimme kurkistamaan asioihin tai paikkoihin artistien menneisyydestä. Anssi Kelan kanssa kävimme muun muassa mikroautoilemassa, mitä hän ei ole tehnyt sitten vuoden 2007 jälkeen.

Vaikeinta ohjelmassa oli Elastisen mielestä se, että kappaleet tehtiin hyvin lyhyessä ajassa ja tavallisten studio-olosuhteiden ulkopuolella.

– Olihan se tosi haastavaa, että meillä oli vain päivä aikaa tehdä kukin kappale. Eräänkin biisin nauhoitimme liikkuvassa keikkabussissa. Hierominen ja perfektionismi piti kuitenkin unohtaa, ja sen sijaan biisien takana olevat tarinat nousivat keskiöön. Kaikki toivat myös mukaan parastaan, eikä levyllä kuulla yhtään suvantovaihetta.

Kommentoi »