Elämän kuvaaja
Puheenaiheet
Elämän kuvaaja
Tämänvuotisessa Elämä Suomessa -erikoisnumerossamme kuvaamme teille suomalaisen elinkaaren taaperoiästä satavuotiaaksi.
Julkaistu 3.12.2012
Apu

Avun toimitus tekee teille kerran vuodessa itsenäisyyspäivän tienoilla erikoisnumeron, jossa kuvaamme tavallista suomalaista elämää. Vuosi sitten Avun toimittajat ja kuvaajat lähtivät samaan aikaan eri puolille Suomea seuraamaan, millainen on päivä Suomessa. Tämänvuotisessa Elämä Suomessa -erikoisnumerossamme kuvaamme teille suomalaisen elinkaaren taaperoiästä satavuotiaaksi. Loppuhuipennuksena kerromme, miten testamentti kannattaa laatia (sivu 50).

Juuri nyt elämme vuoden synkintä aikaa. Irtisanomisuutisia kuuluu viikoittain. Nuorten on vaikea päästä opiskelemaan ja töihin. Tuloerot kasvavat, ja pienituloisia on laskentatavan mukaan puolesta miljoonasta miljoonaan. Terveyserot kasvavat. Suomen kilpailukyky on talouselämän vaikuttajien mukaan hälyttävän huono. Hallitus tuntuu riitelevän kaikesta. Ulkona on pimeää ja kylmää. Miten tästä selvitään?

Hyvin tästä selvitään, sillä Suomessa on oikeastaan kaikki hyvin. Olemme vauraampia kuin koskaan. Vaikka terveyskeskukseen joutuu jonottamaan, niin tosi hädän tullen kaikki saavat apua. Kukaan ei kuole nälkään, ja turvaverkko kestää työttömät ja vanhukset. Oppimistuloksissa olemme maailman huipulla. Suomalaiset ovat onnellisia.

Synkkyyteen ei pidä vajota. On uskottava tulevaan ja siihen, että päättäjiltä löytyy vahvaa yhteistä tahtoa saada Suomi nopeasti takaisin kasvu-uralle. Olemmehan selviäjäkansa. Hyvää itsenäisyyspäivää, rakkaat lukijamme!

Kommentoi »