Tuulilasi

Ehdota nimeä Rovaniemen paikallisliikenteelleEhdota nimeä Rovaniemen paikallisliikenteelle

Jyväskylässä paikallisen joukkoliikenteen nimi on Linkki, Turussa Föli, Tampereella Nysse. Mikä voisi olla Rovaniemen paikallisen bussiliikenteen nimi?
Kuvat All Over Press

Rovaniemen kaupunki pyytää kuntalaisilta ideoita paikallisliikenteen uudeksi nimeksi. Jos ehdotusten joukosta löytyy sopiva vaihtoehto, se otetaan käyttöön Rovaniemen paikallisliikenteen busseissa ja kaikissa paikallisliikenteeseen liittyvissä materiaaleissa, muun muassa aikatauluissa, lipuissa ja mainonnassa.

Rovaniemen paikallisliikenne siirtyy 4.6.2018 kokonaan kaupungin järjestämäksi, kun aiemmin liikenteestä ovat vastanneet yksityiset yrittäjät kaupungin tuella. Uudistuksella tähdätään siihen, että liikenne toimisi nykyistä paremmin ja matkustajia tulisi lisää. Tulevat reitit ja aikataulut ovat nykyistä selkeämmät, vuorovälit ovat säännöllisempiä, ja vaihtojen toimivuus on huomioitu aiempaa paremmin.

Jos sopiva nimi löytyy kuntalaiskyselyn kautta, nimen keksijä palkitaan vuoden ilmaisilla bussimatkoilla Rovaniemen paikallisliikenteessä. Mikäli valittua nimeä on ehdottanut useampi, voittaja arvotaan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan Rovaniemi-reppuja.

Vastausaikaa on 25.1.2018 saakka.

Nimiehdotuksia voi esittää verkkolomakkeella, joka löytyy kaupungin nettisivuilta. Vastausaikaa on 25.1.2018 saakka.

Julkaistu: 10.1.2018