Eeva

Eevan lukijamatka: Utö – Suomen eteläisin asuttu saari 4.–5.8.2018Eevan lukijamatka: Utö – Suomen eteläisin asuttu saari 4.–5.8.2018

Matkalla tutustumme Utön historiaan ja saarella nykyään asuvien arkeen. Ihailemme karunkaunista luontoa ja ympäröivää merta sekä Suomen vanhinta yhä toiminnassa olevaa valomajakkaa.
Teksti Eeva toimitus

Ohjelma:

4.8. Lauantai. Lähtö klo 7.30 Helsingistä Kiasman tilausliikenteen pysäkiltä Turkuun. Jatkamme m/s Kökarilla klo 10.00 Utön saarelle. Laivamatka kestää noin viisi tuntia. Nautimme laivalla aamukahvin tai -teen ja suolaisen kahvileivän sekä iltapäivällä kotiruokalounaan. Rantautumisen jälkeen majoitumme hotelliin. Pienen lepotauon jälkeen opastettu saarikierros. Kuulemme saaren historiasta ja siellä asuvien arjesta. Saarella on ollut asutusta 1500-luvulta ja vakituisesti siellä on ollut asukkaita 1740-luvulta lähtien. Merenkulku ja sotilaallinen toiminta ovat olleet erottamaton osa Utön kyläyhteisöä. Nykyään saarella asuu ympärivuotisesti muutama kymmenen henkilöä. Tutustumme myös vuonna 1814 rakennettuun majakkaan. Se on Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva valomajakka, jonka erikoisuutena on majakkakirkko. Nautimme saaristolaisbuffetin antimista Utö Havshotellin ravintolassa.

5.8. Sunnuntai. Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa tutustua itsenäisesti saareen. Klo 13.00 m/s Kökar lähtee paluumatkalle Turkuun. Kotiruokalounas sekä iltapäiväkahvi tai -tee ja makea leivonnainen laivalla. Turusta jatkamme tilausbussilla kohti Helsinkiä, jonne saavumme noin klo 20.30.

Hinta: 325 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 40 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: bussikuljetukset, laivamatkat, ohjelmassa mainitut ruokailut, majoitus, opastettu kierros saarella ja majakassa sekä verot.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala. Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut: Etelämatkat/ Liisa Huhtala 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi

Julkaistu: 25.5.2018