Eeva

Eevan lukijamatka: Lapin lumoa ja rauhaa 23.–28.8.2018

Eevan lukijamatka: Lapin lumoa ja rauhaa 23.–28.8.2018
Lapin loppukesän värimaailma avautuu kaikessa kauneudessaan erämaaretkillä ja Jäämeren rannalla. Mieli rauhoittuu erämaakirkossa ja nuotiotulilla kahvitellen.

Ohjelma:

23.8. Finnairin lento klo 7.40 Helsingistä Rovaniemelle. Jatkamme komeaan Arktikumiin, jossa toimii museo ja tiedekeskus. Nautimme suolaisen palan kahvin tai teen kera. Vierailun jälkeen pysähdymme Napapiirille. Lounas Raudasjoella. Matkalla Ivaloon käymme Kaunispää-tunturin laella ihailemassa mahtavia näkymiä. Majoittuminen Ivalo-hotelliin ja illallinen.

24.8. Aamiainen. Risteily Inarijärvellä. Nousemme maihin Pielpavuonon satamassa ja jatkamme polkua kävellen Pielpajärven erämaakirkolle. Kirkon säilyminen sotien läpi on suoranainen ihme. Kävelyreitti on järvineen ja ikimetsineen luontoelämystä parhaimmillaan. Nautimme retkieväät autiotuvalla. Kävelyä yhteensä noin 8 km. Paluu hotelliin ja illallinen.

25.8. Aamiainen. Retki luontomatkailukeskus Vasatokkaan Muddusjärven rannalle. Täällä sijaitsi ennen maailman pohjoisin lastenkoti Riutula. Se säilyi sodassa, vaikka vihollinen oli asettanut sinne jo räjähdyspanokset valmiiksi. Nautimme pullakahvit kuunnellen lastenkodin monivaiheista historiaa. Retken jälkeen lounas. Vierailu saamelaismuseo Siidassa. Näemme myös paikallisen kultasepän työskentelyä. Illallinen.

26.8. Aamiainen. Lähdemme Palton perheen vieraaksi. Kuulemme porosaamelaisten elämästä ja näemme, kuinka lampaanvillaa huovutetaan. Matkaamme jokiveneellä erämaahan kulta-alueille. Nautimme nuotiotulilla porokeittoa ja nokipannukahvit joikuja kuunnellen. Illallinen.

27.8. Aamiainen. Retki Pykeijan kylään Jäämeren rannalle. Ajamme Inarijärven rantoja seuraillen Näätämöön ja Varanginvuonon kautta Pykeijaan. Tutustumme kylään, johon suomalaiset pakenivat suurina nälkävuosina. Nautimme kuningasrapuvoileivät kahvin kera. Paluumatkalla pysähdymme Utsjoen historiallisilla kirkkotuvilla. Illallinen.

28.8. Aamiainen. Kuljetus kentälle, josta lento klo 12.40 laskeutuu Helsinkiin klo 15.00.

Hinta: 1 395 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 225 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: lennot, bussikuljetukset, majoitus, retket, sisäänpääsymaksut, aamiaiset, keittolounaat tai retkieväät ja illalliset sekä paikallisoppaan palvelut.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala. Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tarkempi ohjelma: Etelämatkat/Liisa Huhtala 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi

Julkaistu: 25.4.2018
Kommentoi »