Eeva

Eevan lukijamatka: Kuninkaallinen ja aatelinen Espanja 31.10.–6.11.2018


Espanjan historian ytimessä on kolme kaupunkia, Sevilla, Toledo ja Madrid. Kiertomatkamme vie taideaarteiden ja palatsien loisteeseen sekä henkilöiden kautta tapahtumiin, joista ei puutu loistoa, yllätyksiä eikä skandaaleita.

Ohjelma:

31.10. Finnairin lento klo 6.00 Helsingistä Malagaan, josta bussilla Sevillaan. Lounas viinitilalla. Majoittuminen hotelliin.

1.11. Aamiainen. Vierailu muun muassa Dueñas-palatsissa, jossa asui siniverisistä siniverisin, Alban herttuatar, viime päiviinsä saakka. Kuulemme hänen uskomattoman elämäntarinansa. Illallinen ja flamenco-esitys.

2.11. Aamiainen. Sevillan taidemuseon kokoelmat tutustuttavat Espanjan ja Euroopan klassisen taiteen suuriin nimiin. Lounaan jälkeen näemme mahtavan Sevillan sieneksi kutsutun Metropol Parasolin, jossa on kauppahalli, museo ja näköalapaikka. Ihailemme vielä Plaza de España -aukiota päivän päätteeksi.

3.11. Aamiainen. Luotijunalla Madridiin. Kaupunkikierros bussilla ennen majoittumista hotelliin. Illallinen.

4.11. Aamiainen. Tutustuminen El Pardon palatsiin, jonka loisteliaat salongit ja taidekokoelmat kertovat kuningassuvun historiaa. Lounaan jälkeen näemme Pradon taidemuseossa Velásquezin, Goyan ja Boschin upeiden teosten kokoelman.

5.11. Aamiainen. Päiväretki Toledoon, Espanjan ensimmäiseen pääkaupunkiin. Sen historiallinen osa on Unescon maailmanperintölistalla. Kävelykierroksella vierailemme tuomiokirkossa sekä San Tomen kirkossa, jossa on El Grecon kuuluisa maalaus kreivi Orgázin hautajaisista. Lounas ja paluu Madridiin.

6.11. Aamiainen. Kuljetus lentoasemalle, josta Finnairin lento klo 10.30 laskeutuu Helsinkiin klo 16.00.

Hinta: 1 685 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 415 €.

Hintaan sisältyy: lennot, paikalliset verot, majoitukset, kuljetukset, ohjelmassa mainitut ruokailut ja sisäänpääsymaksut.

Oppaana FT Liisa Väisänen. Matkaemäntänä Tuula Kanninen.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tarkempi matkaohjelma: Resviaria 0440 477 070 tai info@resviaria.com

Julkaistu: 27.5.2018