Eeva

Eeva testaa! Mikä kynsilakka kestää parhaiten?


Viisi naista kokeili kynsilakkoja eri olosuhteissa. Miten ne toimivat ja miten hyvin ne kestivät?
Kuvat Timo Villanen

Orly Breathable Treatment 

+ Color 18 ml 20,50 €.

Mitä lupaa: B5- ja C-vitamiinia sekä arganöljyä sisältävä lakka ravitsee, kosteuttaa, vahvistaa ja edistää kynnen kasvua.

Miten toimi: Kolmen testaajan mielestä sivellin oli hieman liian paksu, minkä vuoksi lakkaa oli vaikea levittää tasaisesti. Kaksi testaajaa piti sivellintä hyvänä. Lähes kaikki kommentoivat, että kynnet jäivät kirjaviksi kahden värikerroksen jälkeen. Lakka kuivui aika hitaasti. Ensimmäisenä päivänä kiilto oli kiitettävää tasoa, mutta seuraavana päivänä se oli himmennyt.

Kesto: Lohkeilematta 2–5 päivää. Yhdellä lakkaus kesti viikon.

Poistamisen helppous: Lakka ei lähtenyt helposti, vaan poistaminen oli sotkuista.

Essie Nail Lacquer

13,5 ml 13,90 €.

Mitä lupaa: Pitkäkestoinen ja ammattimainen lopputulos. Leveä sivellin, jonka ansiosta värin levittäminen on helppoa ja nopeaa.

Miten toimi: Sivellin oli hyvä ja leveä, mikä nopeutti levittämistä. Jo yhdellä kerroksella lakka peitti tasaisesti. Toinen kerros antoi lisää täyteläisyyttä. Kuivuminen oli odotettua hitaampaa. Yhden testaajan mielestä lakka kuivui suhteellisen nopeasti varsinkin, kun päälle laittoi pikakuivattajapäällyslakkaa. Lakkauksen kiilto oli kaunis.

Kesto: Yhdellä testaajalla väri lähti lohkeilemaan jo ensimmäisenä päivänä. Parilla testaajalla lakka piti poistaa kolmannen päivän iltana, koska kaikkien kynsien päät olivat epäsiistit. Parilla testaajalla, jotka eivät tehneet paljon kotitöitä tai naputelleet jatkuvasti tietokonetta, lakkaus pysyi siistinä 5–6 päivää.

Poistamisen helppous: Väri imeytyi kynsiin, joten lakan poistaminen oli vaikeaa. Värjäsi sormien ihon ensimmäisiin niveliin saakka.

Dior Vernis

10 ml 32,50 €.

Mitä lupaa: Pitkäkestoinen kynsilakka, joka antaa kynsille geelimäisen kiillon.

Miten toimi: Kolmen testaajan mielestä sivellin oli hyvä ja parin mielestä hieman liian kapea. Monen mielestä korkki oli niin pieni, että siitä oli vaikea pitää kiinni lakatessa.

Väri oli täyteläinen ja kauniisti kiiltävä, ja päällyslakka viimeisteli sen. Testaajien mielestä alus- ja päällyslakan käyttö vei liikaa aikaa, vaikka kuivuminen olikin yllättävän nopeaa.

Kesto: Kesto vaihteli. Lohkeilu alkoi 1–4 päivän sisällä. Yhdellä kokeilijalla lakkaus kesti yli viikon.Kahden testaajan suosikki.

Poistamisen helppous: Poistaminen oli hieman työlästä.

Opi Infinite Shine 2

15 ml 16,70 €.

Mitä lupaa: Korkealaatuinen kynsilakka, jossa on patentoitu sivellin. Sen avulla lakka levittyy helposti ja tuloksena on virheetön, ylellisen kiiltävä pinta, joka kestää pitkään.

Miten toimi: Kaksi testaajaa piti sivellintä hyvänä. Muiden mielestä se oli liian kapea ja vähän liian löysä, minkä vuoksi käyttö oli hankalaa.

Lakan täyteläisyys ja kaunis kiilto saivat kiitosta. Testaajat arvostelivat alus- ja päällyslakan käyttöä aikaa vieväksi ja hieman työlääksi. Kuivuminen vei paljon aikaa.

Kesto: Parilla testaajalla lakkaus lohkeili kynsien kärjistä jo toisena päivänä. Parhaimmillaan lakkaus kesti moitteettomana viisi päivää.

Poistamisen helppous: Hidas poistettava. Vaati paljon työtä, että lakka lähti kokonaan pois.

CND Vinylux

15 ml 15,90 €.

Mitä lupaa: Kestävä ja kiiltävä kynsilakka.

Miten toimi: Neljän testaajan mielestä sivellin oli hyvin muotoiltu ja sillä oli helppo levittää lakkaa siististi. Yhden mielestä sivellin oli liian iso ja pitkä, lakkaa tuli liikaa.

Lakka levittyi erittäin hyvin ja tasaisesti. Väri oli täyteläinen ja syvä. Päällysgeeli viimeisteli kiillon ja värin kauniiksi ja lakkakerrokset kuivuivat nopeasti. Kahden testaajan suosikki.

Kesto: Yhdellä testaajalla lakka kesti moitteettomasti neljä päivää.

Muilla kesto vaihteli 5–8 päivän välillä.

Poistamisen helppous: Pari testaajaa arvosteli poistamista aika työlääksi ja kolmen mielestä poistaminen oli helppoa.

Sally Hansen Miracle Gel

14,7 ml 12,50 €.

Mitä lupaa: Kauniin kiiltävä, kestävä kynsilakka.

Miten toimi: Litteä ja leveä sivellin jakoi mielipiteitä. Kaksi testaajaa piti sivellintä hyvänä ja kätevänä.

Väri oli täyteläinen jopa ensimmäisellä lakkauskerroksella ja se kuivui nopeasti. Yhden testaajan suosikki.

Kesto: Kesto vaihteli, parhaimmillaan viisi päivää ja heikoimmillaan pari päivää.

Poistamisen helppous: Lakkaus oli helppo poistaa.

Julkaistu: 14.5.2018