Tuulilasi

Eberspächerin uutukaisessa titaanijousi korvaa termostaatinEberspächerin uutukaisessa titaanijousi korvaa termostaatin

Saksalainen lämmitinvalmistaja Eberspächer on esitellyt polttoainekäyttöisen Hydronic 2 Comfort -lisälämmittimen, jonka yhtiö sanoo olevan edeltäjäänsä nopeampi ja taloudellisempi.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Eberspächer

Väitettä demonstroitiin valmistajan esittelytilaisuudessa Stuttgartissa mm. videolla, jolla lämmitettiin umpeen jäätynyttä tuulilasia. 12 minuutin lämmityksen jälkeen lasi oli paljon puhtaampi jäästä kuin edeltäjämallilla ja kilpailevalla lämmittimellä lämmitetyt lasit.

5,2 kilowatin tehoisessa Hydronicissa on perinteisen termostaatin sijasta laitteeseen integroitu titaanijousi, jonka venyminen ja kokoon puristuminen ohjaa jäähdytysnesteen tarpeen mukaan joko suoraan lämmönvaihtimelle tai kiertämään moottorin kautta. Kun neste saavuttaa 67 asteen lämmön, se alkaa automaattisesti kiertää koko järjestelmässä. Laite voidaan asentaa painottamaan joko matkustamon tai moottorin nopeaa lämpenemistä. Kakkos-Hydronic on noin 10 % edeltäjäänsä kalliimpi, eli laite maksaa noin 1 000 euroa.

Kännykälle käyttöä

Itse lämmityslaitteen lisäksi esillä oli uusia lisälämmittimien käyttökytkimiä.

EasyStart Select ja Timer on tarkoitettu lähinnä hyötyajoneuvoille ja mm. maataloustyökoneille, sen sijaan avaimenperäkokoa olevat EasyStart Remote ja Remote+ on suunniteltu perusautoilijan käyttöön.

Plus-mallissa on monipuolisemmat ajastusmahdollisuudet sekä pieni näyttö, jolta voi lukea esimerkiksi ajoneuvon sisälämpötilan (anturi kuuluu toimitukseen). Radiokauko-ohjainten toimintamatkaksi ilmoitetaan enimmillään 1 000 metriä. Hinnat 260 (Remote) ja 340 euroa (Remote+).

Lisälämmityslaitteita voi ohjata myös koko ajan monipuolistuvilla älypuhelimilla.

Easystart Call on iOS- ja Android-puhelimiin saatava applikaatio (kuvassa), jolla voi käynnistää ja ajastaa useita Eberspächerin lämmitinmalleja.

Puhelin lähettää tiedot halutusta toiminnasta tekstiviestinä, jonka autoon asennettu vastaanotin SIM-kortteineen välittää lämmittimelle. Pisin asetettava lämmitysaika vesilämmittimille on 120 minuuttia, ilmalämmittimille jatkuva. Lämpötilan säätömahdollisuus on ilmalämmittimissä 8-36 astetta yhden asteen portain. Hinta 355 euroa.

Julkaistu: 30.9.2013