Tuulilasi

E18-hanke etuajassa


Koskenkylä–Kotka-moottoritien toisena rakennusvuotena työt etenivät Liikenneviraston mukaan suunniteltua aikataulua nopeammin.
Kuvat Juha Juntto

Vuoden 2013 aikana saatiin valmiiksi yli 25 kilometriä moottoritietä ja vuodenvaihteessa 2013–2014 rakennustöistä oli suoritettu yli 83 prosenttia.

E18 Koskenkylä–Kotka -moottoritien rakennustyöt on jaettu kuuteen osuuteen. Kolme ensimmäistä tieosuutta saatiin avattua lähes kaksi kuukautta etuajassa, kun Heinlahden ja Kyminlinnan, Koskenkylän ja Loviisan sekä Ahvenkosken ja Pyhtään väliset osuudet otettiin käyttöön moottoritienä viime syksynä.

”Vuoden 2014 syksyllä koko 53 kilometriä pitkä moottoritie kulkee Koskenkylästä Kotkaan", kertoo hankkeen projektijohtaja Jukka Hietaniemi tiedotteessa.

"Töiden valmistuessa ruuhkat poistuvat lähes kokonaan, ja matka-aika Koskenkylän ja Kotkan välillä lyhenee noin 8 minuuttia.”

Siltojen valmiusaste vuoden 2013 lopussa oli 93 prosenttia, mikä tarkoittaa, että 68 sillasta 56 on täysin valmiita ja 12 siltaa on joko päällysrakenne- tai viimeistelytyövaiheessa.

Hankkeen maanrakennustyöt on myös saatu monilta osin valmiiksi. Massanvaihtotyöt, stabilointi ja paalulaatat on tehty kokonaisuudessaan, ja maan- sekä kallionleikkaustyöt ovat lähes valmiit. Massojen määrästä kertoo se, että hankkeessa tähän mennessä liikutelluilla massoilla täyttäisi 1 264 000 kuorma-autollista.

E18 Koskenkylä–Kotka -hankkeessa valtatie 7 (E18) rakennetaan vihreäksi moottoritieksi Loviisan Koskenkylän ja Kotkan Kyminlinnan välillä.

Moottoritie on avattu liikenteelle osittain jo vuonna 2013 ja kokonaisuudessaan vuonna 2014. Muut tiejärjestelyt ovat valmiita vuoden 2015 lopussa.

Vuoteen 2026 kestävällä elinkaarisopimuksella toteutettavan hankkeen palveluntuottaja on Tieyhtiö Valtatie 7 Oy, ja urakoitsijana YIT Rakennuksen ja Destian muodostama työyhteenliittymä Pulteri.

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 15.1.2014