Tuulilasi

Ducatin moottorilla varustettu Volkkari ehkä sittenkin tuotantoon


Volkswagenin hallituksen puheenjohtaja Ferdinand Piëch paljasti syyskuussa merkin suunnittelevan huippukevyen XL1-pistokehybridinsä muuntamista urheiluautoksi.
Kuvat Volkswagen

Muutos tapahtuisi moottoripyörävalmistaja Ducatin moottorin avulla.  XL1:n hybriditeknologia saisi väistyä ja sporttiin laitettaisiin Ducatin 1199 Panigalesta tuttu 187 hevosvoimaa tuottava 1,2-litrainen moottori.

Nyt VW:n tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaava Hans-Jakob Neusser on vahvistanut hankkeen olevan täydessä vauhdissa.

"Kyllä, me työskentelemme sen parissa. Kyseessä on erityisen tärkeä hanke", Neusser sanoi brittilehti Autocarille viime perjantaina.

VW-pomo ei suostunut paljastamaan milloin uusi auto mahdollisesti esiteltäisiin. Autocarin lähteiden mukaan tämä kuitenkin tapahtuisi Geneven autonäyttelyssä ensi vuonna, ja nimekseen automalli saisi XLR.

Volkswagen kertoi maaliskuussa, että sen ”yhden litran auto”, XL1, tulee sarjatuotantoon. Auton keskikulutus on alhainen, vain 0,83 l/100 km, ja voimantuotanto perustuu kaksisylinteriseen TDI-dieseliin (48 hv) ja sähkömoottoriin (27 hv).

Vesijäähdytteinen litium-ioniakku takaa suotuisissa oloissa jopa 50 pelkällä sähköllä ajettua kilometriä. XL1 on pistokehybridi, eli se voidaan ladata ulkoisesta virtalähteestä. Lisäksi talteen otetaan jarrutus- ja hidastusenergiaa. Autossa on vain 10 litran polttoainesäiliö, mutta sen toimintamatka on jopa 500 kilometriä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 11.11.2013