DS7 Crossback tulee myös Suomeen - hinnatkin jo vahvistettu
Autot ja liikenne
DS7 Crossback tulee myös Suomeen - hinnatkin jo vahvistettu
Markkinoille tauon jälkeen palannut DS, Groupe PSA:n valmistama premium-merkki, tulee saamaan arvoisensa startin myös Suomessa, kun Suomen ensimmäinen eksklusiivinen DS-myymälä, lajissaan Euroopan suurin, avautuu pääkaupunkiseudulla loppuvuodesta.
1Kommenttia
Julkaistu 28.9.2018
Tuulilasi

DS 7 CROSSBACK, ensimmäinen uuden sukupolven DS, lanseerattiin Keski-Euroopassa alkuvuodesta 2018.

Suomessa DS7 CROSSBACK tulee myyntiin loppuvuodesta, mutta yhteydenottoja ja ennakkotilauksia otetaan jo vastaan ja DS7 CROSSBACKin hinnat on julkaistu. Koko DS-mallistolla on 5 vuoden kilometrirajoittamaton takuu.

”Vahvojen innovaatioiden ja huippuunsa viedyn teknologian sekä asiakkaiden kokemien elämyksien innoittamina päätimme palauttaa nämä tunnistettavat kirjaimet ranskalaiseen autoteollisuuteen. Miehet ja naiset, jotka ovat uutterasti työskennelleet brändin hyväksi, ovat viettäneet kolme mielenkiintoista vuotta, jotka nyt muuttuvat todeksi DS 7 CROSSBACKin myötä. Tämän ensimmäisen uuden sukupolven DS:n suunnittelu käynnistyi välittömästi DS:n paluupäätöksen jälkeen. Auton mittasuhteet, viimeistelty muotoilu sekä korkeatasoinen teknologia ovat juuri sitä mitä DS Automobiles edustaa”, kertoo DS Automobilesin pääjohtaja Yves Bonnefont.

”Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme poikkeuksellisia elämyksiä, ei ainoastaan DS-myymälöissä ja näyttelyissä vaan myös digitaalisesti. Automyymälöistämme on tehty perinteisen jälleenmyyntipisteiden sijaan luksusluokan myymälöitä, joissa asiakkaat voivat tutustua meihin DS:n tekijöihin DS Virtual Visionin kautta. Uusia DS-myymälöitä avataan päivittäin eri puolilla maailmaa. Saamamme palautteen perusteella tiedämme luoneemme markkinoille jotain uutta. Tehty työ tuottaa nyt satoa.”

DS 7 CROSSBACKin tuote- ja kehitysjohtaja Eric Apode kertoo:

”Olen työskennellyt kolme vuosikymmentä autoteollisuuden parissa, ollut kehittämässä kymmeniä uusia automalleja ja osallistunut lukuisaan määrään uusien mallien lanseeraustilaisuuksia ja voin vakuuttaa, että DS 7 CROSSBACK on todella jotain ihan uutta. Kyse on uuden automerkin syntymisestä sekä uusien innovatiivisten tuotteiden markkinoille tulosta, joiden uskon innostavan ja kiinnostavan asiakkaita. Elämme erittäin jännittäviä aikoja.”

”Kaikissa niissä maissa, joissa premium-tuotteet myyvät, C-segmentin SUV-malleilla on parhaat mahdollisuudet menestyä niin määrällisesti kuin tuottavuudenkin kannalta. Siksi onkin loogista, että DS 7 CROSSBACK on ensimmäinen uusi DS”, Apode sanoo.

DS 7 CROSSBACK on DS Automobiles’n uusi lippulaiva. Sitä valmistetaan sekä Euroopassa että Kiinassa ja se tulee markkinoille kaikissa niissä maissa, joissa DS:llä on toimintaa.

DS 7 CROSSBACKissa on neljä vaihtoehtoista voimanlähdettä. Suorituskykyiset ja polttoainetaloudelliset moottorit ovat uusimpien Euro 6.2 -normien mukaisia. Tarjolla on kaksi dieselmoottoria, BlueHDi 130 ja BlueHDi 180, sekä kaksi bensiinimoottoria, PureTech 180 ja PureTech 225. Uuden sukupolven 8-portaisen EAT8-automaattivaihteiston ansiosta vaihtaminen on sekä nopeaa että huomaamatonta.

Malliston sähköistäminen kuuluu brändin strategiaan ja kaikki uudet DS-mallit tulevat olemaan tarjolla myös joko täyssähköisinä versioina tai lataushybrideinä. DS Automobiles uskoo, että vuoteen 2025 mennessä tällaiset versiot tulevat kattamaan yli kolmasosan myynneistä.

Vuoden 2019 loppupuoliskolla DS 7 CROSSBACK-mallisto täydentyy ladattavalla E-TENSE 4x4 -hybridillä. Uutuus on varustettu 200 hv tehoisella bensiinimoottorilla ja kahdella polttomoottoriin yhdistetyllä 80 kW tehoisella sähkömoottorilla. Moottoreiden yhteisteho on suurimmillaan 300 hv. Vaihteistona toimii 8-portainen sähkötehosteinen EAT8-automaatti. Toinen sähkömoottoreista ja bensiinimoottori jakavat voimansa 8-vaihteisen automaatin kautta toisen sähkömoottoreista huolehtiessa taka-akselin voimansiirrosta. Kompaktin 90 kW tehoisen litiumioni -akuston sekä sähköistetyn taka-akseliston ansiosta nelivetoversion teho on hämmästyttävä. Akkujen lataaminen on mahdollista esimerkiksi jarrutettaessa tai polttomoottorin välityksellä ajon aikana. Ajettaessa täyssähköisesti auton toimintamatka on 50 km (WLTP) (tai 60km NEDC). Pikalatauksella akun saa ladattua 80 % täyteen 30 minuutissa.

DS7 CROSSBACKin Suomen hinnat on julkaistu. Mallin kokonaishinnat alkavat 43 949 eurosta (DS7 CROSSBACK Chic PureTech 180 EAT8-Automaatti, uuden WLTP-päästömittaustavan mukaisesti). Lisäksi saatavana on rajoitettu erä NEDC-malleja, joiden kokonaishinnat So Chic -varustetasolla alkavat 44 279 eurosta (DS7 CROSSBACK PureTech 180 So Chic EAT8-automaatti).

DS mallistolla on ainutlaatuinen kilometrirajoittamaton takuu, joka on voimassa 5 vuotta.

1 kommentti