Tuulilasi

Draaman kaari jatkuu – Carlos Ghosn pidätettiin uudelleen Japanissa: "Törkeää ja mielivaltaista"

Entisen Renault-Nissanin pääjohtajan Carlos Ghosnin oli ensi viikolla määrä pitää lehdistötilaisuus, jossa hänen oli tarkoitus kertoa totuus pidättämiseensä johtaneista syytöksistä. Niin ei käy, sillä Ghosn pidätettiin uudelleen.
Kuvat All Over Press

Syyttäjät ilmaantuivat Ghosnin asunnolle aamulla klo 6, talosta lähti auto tummennetuin lasein tuntia myöhemmin.

Nyt esitykset syytökset ovat raskaimpia tähän asti kuukauden vapaudesta nauttineelle Ghosnille. Syyttäjän tiedotteen mukaan hän olisi käyttänyt miljoonia dollareja Nissanin rahaa omiin tarkoitusperiinsä.

Ghosn itse ehti myös antaa lausunnon uudesta pidätyksestään.

”Pidättämiseni tänä aamuna oli törkeä ja mielivaltainen. Tämä on jälleen uusi yritys eräiltä Nissanin henkilöiltä hiljentää minut johtamalla syyttäjiä harhaan. He yrittävät murtaa minut, mutta en tule murtumaan. Olen vakaasti päättänyt tuoda totuuden julki. Olen varma, että puhdistan maineeni, jos saan rehdin ja rehellisen oikeudenkäynnin”, Ghosn tiedotti.

Pidätyksen ajoitus on kiistatta mielenkiintoinen, sillä Twitterissä Ghosn kertoi eilen pitävänsä ensi viikolla tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoisi ja paljastaisi kaiken.

”Tapa jolla Ghosn nyt uudelleen pidätettiin, oli aika karu. Tämä viittaa kyllä siihen, että syyttäjät halusivat estää häntä pitämästä lehdistötilaisuutta”, sanoi SBI Securitiesin analyytikko Koji Endo Automotive Newsin mukaan.

Jos Ghosn pysyy jälleen pidätettynä pitkään, se vaikeuttaa ilman muuta hänen valmistautumistaan oikeudenkäyntiin, joka pidetään aikaisintaan alkusyksystä. Ennen vapauttamistaan takuita vastaan Ghosn oli pidätettynä yli kolme kuukautta.

Julkaistu: 4.4.2019
Kommentoi »